Nikad dublja kriza i sezona nepovratno izgubljena: Novi trener Hajduka uoči posljednje utakmice bez gledatelja na Poljudu!

Foto: fah

Hajduk je u velikoj krizi, vjerojatno najdubljoj i najtežoj od kada je samostalne i slobodne Hrvatske, a neki tvrde kako pola stoljeća ovakvo beznađe u Hajduka i oko Hajduka nije vladalo. Prvi prvak slobodne Hrvatske danas je u zoni koja bi se mogla nazvati opasnom zonom, bliže ispadanju iz lige nego onim mjestima na tablici koja vode u Europu.  Bez Europe Hajduk nije pravi Hajduk. Naravno, Hajduk neće ispasti, naime, prevelika je ipak razlika u kvaliteti između Hajduka, bez obzira u kojem sastavu igrao i tko sjedio na njegovoj klupi, i prvoligaša koji danas zauzimaju dva posljednja mjesta na ljestvici Prve hrvatske nogometne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos tome razloga za zadovoljstvo, naravno, nema,  poslije ispadanja iz Kupa svima je postalo jasno da Hajduk, ako se nešto drastično ne promjeni, iduće ljeto neće biti jedan od hrvatskih predstavnika u eurokupovima.

Na Poljudu smjenjuju trenere, otišao je Zoran Vulić, došao novi, no, priča se nastavlja. Novi strateg Hajduka, Siniša Oreščanin, našao se u nimalo zavidnoj situaciji, debi na Poljudu protiv Istre, bez gledatelja, bit će za Oreščanina pravi izazov.  Said do daljnjega neće konkurirati za momčad. Pobjeda se, dakako, nameće kao imperativ.

”Naravno da mi je žao što je tako, ali dobro je da je ovo zadnja utakmica bez gledatelja, pokušat ćemo napraviti da to što manje utječe na nas i igrače. Znamo što trebamo, i moramo ići dalje. A što se tiče Saida, znao sam da će to biti tema press konferencije. Mislim da je vrijeme da svi počnemo razgovarati na iskren način. Ničiji ego ne smije biti ispred ovoga kluba, ovaj klub je prevelik. Cilj nam je izgraditi nešto, prije svega momčadski duh, i ničiji ego ne smije biti ispred toga. Niti moj, niti ičiji drugi”, kazao je novi šef stručnog stožera Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li, dakle, Said spreman ili je u pitanju nešto posve drugo? Trener je znakovito odgovorio na ovo pitanje .

”Nije u pitanju samo fizička sprema, mislim da sam u prethodnom odgovoru bio dovoljno jasan.”

Said definitivno neće biti u kadru za utakmicu protiv Istre, a tko će biti znat će se nakon što momčad odradi još jedan trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Oreščanin i na susret u Osijeku?

”Znali smo da će Osijek na refule biti goropadan, primili smo golove na način na koji smo ih primili. Premalo smo tu i ne pozivamo se na sreću, ali falilo nam je malo sreće. Veseli me reakcija igrača, ušli su pozitivni u drugo poluvrijeme, njihov govor tijela mi je pokazao kako vjeruju da to nije gotova utakmica. Moramo se nasloniti na to drugo poluvrijeme i nastaviti dalje.”

Hoće li novi trener dati veću šansu mladima s obzirom kako je ova sezona po mnogima nepovratno izgubljena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Uvijek je bilo mladih u kadru i bit će ih, ali dajte mi još jedan dan da odlučim, možda još jedan uđe u kadar. Tri su utakmice u tjedan dana, možda u tim rotacijama malo i ispaštaju mladi igrači jer je to za njih veliki napor, ali oni će se izboriti za mjesto u momčadi”, rekao je za portal 24 sata Hajdukov trener.

Činjenica je kako već sada, i prije završetka prvog dijela sezone, Hajduk mora početi graditi momčad za iduću sezonu kako se nikad više ne bi ponovio scenarij kojem su vjerni navijači Hajduka svjedočili ove godine. Posljednja prilika za povratak bio je Kup i ona je otišla u nepovrat. Vremena za čekanje i nema previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.