Niko Kovač nakon pobjede i ozljede Pranjića: “Nema panike”

Nakon minimalne, ali zaslužene pobjede Hrvatske u prijateljskom ogledu protiv Australije ostaje otvoreno pitanje je li se ovom provjerom naposljetku više dobilo ili izgubilo. Jasno, aludira se na neugodnu ozljedu Danijela Pranjića koji je već u prvom poluvremenu napustio igru zbog iznimno neugodne ozljede gležnja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pranjić je hrvatskoj vrsti jedini pravi lijevi branič i nesumnjivo bi njegov izostanak mogo biti veliki nedostatak Kovačevoj momčadi u svakoj od tri utakmice na Svjetskom prvenstvu, protiv Brazila, Kameruna i Meksika. Još se prije početka priprema ozlijedio istolijevi branič Ivan Strinić i dakako da je sada Kovaču najveća briga uopće ta pozicija u momčadi.

– Mi nećemo paničariti, u momčadi imamo igrača koji mogu odigrati dobro na mjestu ijevog braniča, pričao je izbornik hrvatskim reporterima nakon utakmice protiv Australije.

Protiv Brazila Hrvatska igra na otvaranju prvenstva 12. lipnja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znam kako ćemo igrati protiv Brazila, velim da nema panike.

O dvoboju s Australcima priča:

– Ovo nije bila prijateljska utakmica, bio je to dobar test. U prvom dijelu bili smo previše statični, no drugo poluvrijeme bilo je dobro, na tragu onoga što želim da igramo. Bit ćemo spremni za Brazil, nadam se da ćemo tako igrati”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici protiv Australije momčad je izgledala poprilično šaroliko i učinjeno je mnogo izmjena. Kovač to objašnjava…

– Nisam želio nikoga, pa ni Brazilce zavaravati, samo sam htio svima dati priliku jer ne znamo što se može dogoditi tijekom Svjetskog prvenstva. Svatko mora biti u stanju igrati i ja moram provjeriti da vidim na koga mogu računati. Vidite, sad možemo ostatii bez Pranjića, zglob mu je gadno natekao. No, možda se oporavi. Možda i ne. Kažem – nema panike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.