Ništa od toga: Neki smatraju da će Luka Modrić u Realu doživjeti sudbinu kakvu je Mario Mandžukić doživio u Juventusu…

Foto: fah

Nakon Davora Šukera  Mario Mandžukić je najbolji strijelac Vatrenih svih vremena. Tko zna, možda bi popularni Mandžo ugrozio i ”kralja strijelaca” da je izvodio kaznene udarce dok je igrao za reprezentaciju? Naime, Šuker je bio neumoljiv i u udarcu s 11 metara te je sve jedanaesterca u hrvatskom dresu, kad god je bio na terenu, on izvodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, godinu dana i nešto dana nakon najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa, srebrne medalje osvojene na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i oproštaja od vatrenog dresa Mandžukić, koji je ne tako davno bio zaštitni znak kluba, beskompromisni borac i idol navijača, praktički je od trenera Sarrija ponižen i protjeran iz Juventusa. Vrijeme prolazi, godine idu, Mandžo ne igra, a aktualizirao se odlazak u Katar, dakle, daleko od ozbiljnog nogometa.

Čeka li takva sudbina najboljeg igrača Hrvatske svih vremena, kapetana Vatrenih, koji za razliku od Mandže i dalje na oduševljenje Hrvata igra i daje sve za hrvatsku reprezentaciju, Luku Modrića? Naime, Luka nije započeo derbi protiv Barcelone na Camp Nou, dobio je tek zadnjih desetak minuta, i u tih je deset minuta podijelio nekoliko fenomenalnih lopti. Prema pisanju španjolskog portala, ne baš izrazite vjerodostojnosti, Diario Gol, Luka Modrić je na izlaznim vratima Reala. Modrić navodno ne želi više tolerirati takav status koji ima kod trenera Zinedine Zidane. Nije Luka bio na klupi u nekoj običnoj utakmici, nego u El Clasicu, derbiju za koji nogometaši žive i koji se igra makar i s jednom nogom. Modrića je činjenica da je bio zamjena u derbiju Barcelone i Reala jako pogodila, ipak je on s Realom osvojio sve što se osvojiti moglo, puno je dao Realu, a uspio je prekinuti kratkotrajno niz Ronalda i Messija te osvojiti Zlatnu loptu. Dakle, Luka je institucija kluba i takav odnos trenera nije zaslužio.

“Hrvat nije spreman prihvatiti takvu situaciju. Zna da je u završnoj fazi karijeri i želi igrati što je više moguće, a ne biti zamjena Kroosu, Casemiru i Valverdeu”, piše Diario Gol uz dodatak: “Već je obavijestio svoje bližnje da mu je dosta i da je spreman prihvatiti neke ponude. Rastanak Zidanea i Modrića sve je bliže. To što je bio zamjena daju Hrvatu još već argument da svoj odlazak smatra gotovo obvezom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Modrić ima i dvije zanimljive ponude, jedna, i ona je za kapetana Vatrenih prihvatljivija s obzirom da se bliži Europsko prvenstvo, je preseljenje u Italiju, točnije, Milano.  Modrić bi navodno mogao u Inter, a druga dolazi iz SAD-a te završetak karijere u tamošnjoj MLS ligi. Luki ovo potonje vjerojatno nije baš najsretnija opcija, naime, velika je razlika između Primere, Serie A ili MLS lige… Svojim igrama tijekom kvalifikacija za Euro 2020. kapetan Vatrenih je dokazao da još uvijek nije za ”staro željezo.”

S druge strane, kako smo već pisali, Luka Modrić nedavno je kupio kuću u Madridu koju je platio 12 milijuna eura, što je po mnogima dokaz kako Hrvat ipak ne misli iz Madrida u dogledno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.