Njemački izbornik hvali Hrvate: ‘Bit će to vjerojatno najteža utakmica za nas u drugom krugu’

Foto: fah

Hrvatska momčad se sastoji od niza kvalitetnih igrača, no njihova najveća vrijednost jest što na ovom svjetskom prvenstvu igraju momčadski, strastveno i sa srcem, kazao je o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji njemački izbornik Christian Prokop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će igrati s Njemačkom u ponedjeljak u Koelnu, a prije toga će se “Kauboji” sučeliti Brazilu u nedjelju, a domaćini Svjetskog prenstva igraju s Islandom u subotu.

“Apsolutna hrvatska zvijezda je Domagoj Duvnjak, igrač kojeg poznajem i znam što je u stanju uraditi. Bio je najbolji na svijetu kada je 2009. došao u Bundesligu, u HSV, a sada je zvijezda u Kielu. Radi se o igraču koji donosi prevagu i nadam se da su moji igrači svjesni koliko im može nauditi”, kazao je Prokop, nastavivši:

“Hrvatska nema samo Duvnjaka, imaju još dvojicu vrhunskih playmakera i na toj su poziciji najjači na svijetu. I Karačić i Cindrić su sposobni razigrati suigrače, ali mogu i sami odlučiti susrete svojom pojedinačnom kvalitetom. Pogledajte samo što su uradili Španjolskoj. Bit će to vjerojatno najteža utakmica za Njemačku u drugom krugu”, kazao je Prokop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci od svojih rukometaša očekuju proboj u polufinale, a interes za SP je ogroman i raste iz dana u dan. Tako je objavljeno da je zadnju utakmicu u skupini protiv Srbije u Berlinu pratilo skoro 7 milijuna TV-gledatelja, što su brojke koje se mogu usporediti samo s praćenjem Elfa, nogometne reprezentacije. U Koelnu se od ranog jutra stvaraju dugi redovi navijača pred blagajnama koje prodaju ulaznice.

Hrvatska vodi u skupini s maksimalna četiri boda, Njemačka i Francuska imaju po tri, a Španjolska dva boda. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine idu u polufinale u Hamburg.

Utakmica Njemačka – Hrvatska igrat će u koelnskoj Lanxess Areni, predivnoj dvorani izgrađenoj 1998. godine i kapaciteta 18.500 gledateja za sportske i 20.700 gledatelja za koncertna događanja. U toj dvorani igraju hokejaši Koelner Haiea, pa je to ujedno i najveća dvorana izvan Sjeverne Amerike u kojoj se igraju susreti hokeja na ledu. Na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2007. godine, kojem je također domaćin bila Njemačka, u Lanxess Areni se igralo finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.