Njemački Sport 1 analizira: Hrvatska se ne mora skrivati od europskih teškaša

Rijeka, 03.06.2024 - Prijateljska nogometna utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Na fotografiji Lovro Majer, Bruno Petkovic. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska reprezentacija se priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja igrati u Njemačkoj. Njemački Sport1 je u najavi Eura jedan tekst posvetio hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako su Španjolci i Talijani minimalni favoriti u skupini, Hrvatska se ne mora skrivati od europskih teškaša. Kao što to često biva, Hrvatska je svojevrsni pritajeni favorit iako više nema nekih dugogodišnjih zvijezda”, piše Sport 1.

“Hrvatska se nada posljednjoj velikoj predstavi Realove superzvijezde Luke Modrića. Ovaj 38-godišnjak vodi svoju zemlju na terenu kao kapetan i još uvijek je neosporno najbolji igrač”, smatraju njemački novinari.

Navode Marcela Brozovića, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Andreja Kramarića kao “iskusne igrače”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na poodmaklu dob nekih zvijezda, Europsko prvenstvo u Njemačkoj moglo bi biti posljednja velika prilika Hrvatske za iznenađujući udar”, dodaju Nijemci.

Ističu Joška Gvardiola kao “daleko najboljeg braniča Hrvatske i jednog od najboljih u Europi” te izdvojili Lovru Majera, Josipa Stanišića, Josipa Juranovića, Bornu Sosu i Marina Pongračića kao igrače s iskustvom igranja u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.