Nogomet i zabava, ruski portali: Lav i medvjedica uz Ruse uoči sraza četvrtfinala SP-a s Hrvatskom

Foto: Snimka zaslona

Lav Lord, bijela medvjedica Aurora, bajkalski mačak, svi redom prognoziraju pobjedu Rusije nad Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, donose u petak ruski portali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred lava Lorda u zoološkom vrtu u Sahalinu stavili su dvije posude s mesom – jedinu s hrvatskom i jednu s ruskom zastavom. Naravno, Lav je kao pravi patriot izabrao zdjelu s ruskim stijegom, izvještavaju Ria novosti. Ne samo da je smazao meso nego i zastavicu, zajedno sa slamčicom, dodaju Rusi, hrabreći se pred srazom s Hrvatima.

Bijela medvjedica Aurora iz Parka flore i faune Roev potok u Krasnojarsku također je predskazala pobjedu Rusije u četvrtzavršnici izabravši između dvije lubenice onu s ruskom zastavom. Njezin partner Feliks kasnije je dokrajčio hrvatsku lubenicu, pišu Ria novosti. Podsjećaju da je Aurora pogodila ishod predsjedničkih izbora u SAD-u.

Na ruskim portalima pojavio se i snimak neimenovanog mačka iz bajkalske regije koji je između dvije zdjelice s hranom na kojima su hrvatska i ruska zastava, odabrao onu s ruskom. Ne navodi se, međutim, što je bilo u kojoj zdjelici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularniji životinjski vidovnjak ovih dana ipak je mačak Ahil iz Ermitaža, koji je, kako se podsjeća, do sada bez greške predvidio ishod ruskih utakmica s Egiptom i Saudijskom Arabijom, pobjedu Irana nad Marokom i pobjedi Brazla nad Kostarikom, piše portal TurStat.

Drugi na ljestvici popularnosti je medvjed Jakov iz Moskve, koji je pogodio ishod četiri utakmice, a treća je tapirica Kleopatra iz zooparka Limpolo iz Nižnjeg Novgoroda.

Što se pak tiče prognoza ruskih građana, najnovija anketa Sveruskog centra za istraživanje javnog mnijenja, koji je u Rusiji najcitiraniji i najugledniji izvor takvih podataka, pokazuje da 56 posto građana Ruske Federacije očekuje pobjedu Rusije nad Hrvatskom u četvrtfinalu. Neriješeni ishod i raspucavanje penala očekuje 10 posto anketiranih, pobjedu Hrvatske 15 posto, a 19 posto reklo je da ne može predvidjeti ishod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.