Nogometna legenda: ‘Hrvatska može pobijediti, ne samo Argentinu, nego i svaku reprezentaciju na svijetu ako igra svoj najbolji nogomet’

Foto: snimka zaslona

Osvaldo Ardiles u razgovoru za Sportske novosti komentirao je hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu kazati da sam suštinski, duboko upoznat sa stanjem u hrvatskoj reprezentaciji. No svima na svijetu je jasno da se radi o jako, jako dobroj nacionalnoj vrsti. Neću biti previše inovativan kad kažem da najviše poznajem nogometna dostignuća Luke Modrića koji je igrao u “mojem” Tottenhamu, Ivana Rakitića iz Barcelone te Marija Mandžukića iz Juventusa. Vidim da je Hrvatska na početku američke turneje izgubila od Perua, ali to ništa ne znači. Radi se o prijateljskoj utakmici, glavna priča će biti Svjetsko prvenstvo. Tada će se spoznati ne samo prava snaga Hrvatske, nego i svih ostalih reprezentacija”, kaže.

Pokušao je odgovoriti i na teško pitanje – može li Hrvatska pobijediti Argentinu u Rusiji.

“Nemoguće je odgovoriti na to pitanje. Naime, kad pogledate rostere Hrvatske i Argentine, onda je jasno da su prepuni sjajnih nogometaša. Ipak, držim da je Argentina jača reprezentacija. Ali isto tako znam da Hrvatska može pobijediti Argentinu ako bude igrala svoj najbolji nogomet. Hrvatska može pobijediti, ne samo Argentinu, nego i svaku reprezentaciju na svijetu ako igra svoj najbolji nogomet. No isto tako znam da nije lako uvijek igrati najbolji nogomet kad je to najpotrebnije. Ovisi to o mnogo detalja. U jedno sam ipak siguran, Hrvatska i Argentina prolaze dalje u skupini. Sve drugo bi bilo ipak veliko iznenađenje. Kad vidite imena, onda je jasno da Nigerija i Island ne mogu biti na toj razini. Uz uvjet da su Hrvatska i Argentina dobro posložene, da momčadski odigraju na razini svoje individualne kvalitete”, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je najveći problem Argentine?

“Argentina ima dovoljno dobrih veznih igrača, a napad je fenomenalan. Ja vidim drugi problem Argentine. To je – obrana! Po meni je jedini vrhunski obrambeni igrač Otamendi, dok ostali nisu na toj razini. Igra obrane može biti najveći problem Sampaolijeve momčadi. No, ako cjelokupna momčad bude uigrana, ako bude adekvatno posložena, onda se neće osjetiti neki slabiji segment momčadi”, smatra.

” Messi nije igrao protiv Italije, a Argentina je pobijedila, što znači da je moćna. Messi će na Svjetsko prvenstvo doći spreman, u to uopće ne trebate sumnjati. Messi je veliki igrač, u ovom trenutku najveći na svijetu i želi s reprezentacijom napraviti velike stvari u Rusiji. Njegova želja je ogromna, on je nakon svih ovih uspjeha s Barcelonom gladan uspjeha s reprezentacijom. Igra Argentine biti će sigurno prilagođena Messiju, neće se osjetiti da je iza sebe imao napornu sezonu. Svjetsko prvenstvo posebno je natjecanje, ono iz vas izvlači sve ono najbolje što možda u tom trenutku i nemate. Svatko tko misli da Messi neće biti dovoljno svjež i odmoran na SP-u se grdno vara. Čak i ako ne bude, to se neće vidjeti”, jasan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.