Novi početak Ivana Rakitića u Barceloni!

Foto: fah

Barcelona je odigrala još jednu vrlo dobru utakmicu te su Katalonci slavili protiv Eibara s visokih 4:0, nakon svega trener Luis Enrique, koji je u spomenutoj utakmici ostao bez važnog kotačića Sergija Busquetsa, koji se ozlijedio već u 10. minuti, može biti zadovoljan. Naime, Barcelona se očito diže u formi, dok je Real u obrnutom procesu, neki bi rekli u padu. Dugo je prvenstvo Španjolske i još uvijek nije ništa izgubljeno, bitka za naslov sigurno će se rasplamsati, iako je Real u dominantnoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je reći kako je priliku napokon dobio od samog početka Ivan Rakitić, hrvatski reprezentativac i dokapetan Vatrenih odigrao je sjajnu utakmicu. Prva je to utakmica koju je Rakitić odigrao u cijelosti odigrao za katalonski klub još tamo od listopada prošle godine. Naravno da Rakitića takva činjenica veseli s obzirom kako su ga donedavno mnogi po tko zna koji put selili iz Barcelone, navodno je izgledno bilo preseljenje u Englesku, točnije Manchester City,  Kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa. Ukratko, Ivan Rakitić ostaje, Darijo Srna ne dolazi.

“Eibar je odigrao dobru, pravu domaću utakmicu. Ovo je vrlo nezgodno gostovanje, zahtjevan travnjak za nadigravanje. Čekali smo, bili dovoljno strpljivi, a poslije prvog gola zaigrali puno bolje. Ovo je bila zaslužena pobjeda, a sada moramo nastaviti u takvom stilu. Svaki se igrač želi dokazati kada dobije priliku, a kada vam se tijekom utakmice kao večeras ozljede važni igrači onda se želite dokazati još i više. Mi smo poput velike obitelji, svi se borimo jedni za druge”, rekao je jedan od najboljih hrvatskih nogometaša posljednjih godina.

Ivan Rakitić je nakon ozljede Sergija Busquetsa zauzeo poziciju defanzivnog veznog nogometaša,  potvrdio je novinarima kako mu takva pozicija odgovara, hrvatski nogometaš spreman je za novo dokazivanje u Barci i novi ugovor koji uskoro očekuje. “Spreman sam na sve, tako mogu zaigrati i na toj poziciji. Uvijek želim biti na terenu. To želim dokazati treneru, spreman sam igrati na bilo kojoj poziciji”, zaključio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, koji bi, nakon još jedne teže ozljede Luke Modrića, mogao ponovno nositi hrvatsku kapetansku vrpcu oko ruke. Za dva mjeseca Vatreni nastavljaju kvalifikacijski put prema Rusiji, Svjetskom prvenstvu koje se za 18 mjeseci igra u teritorijalno najvećoj zemlji svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.