Novi skandal trese talijanski nogomet

Nakon velike afere ‘Calciopoli’, talijanski nogomet trese nova afera nazvana ‘Fuorigioco’ ili ‘Zaleđe’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 64 osobe i više od 30 klubova Serie A i Serie B zbog utaje poreza.

Kako navode talijanski mediji pod istragom se nalaze i čelnici Milana, Napolija, Palerma i Lazia, kao i niz poznatih bivših, ali i sadašnjih nogometaša. Tužiteljstvo u Napulju je već izdalo naredbu o zapljeni imovine u vrijednosti od 12 milijuna eura.

Pod sumnjom za utaju poreza su dopredsjednik Milana Adriano Galliani, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, predsjednik Lazia Claudio Lotito, predsjednik Palerma Maurizio Zamparini, bivši predsjednik Juventusa Jean-Claude Blanc, te menadžer Alessandro Moggi, sin bivšeg izvršnog direktora Juventusa i glavnog ‘glumca’ u aferi ‘Calciopoli Luciana Moggija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprave ovih klubova odbile su komentirati navode talijanskog tiska, a mediji pišu kako se osumnjičeni dužnosnici ‘prave ludi i nemaju pojma o cijelom slučaju.

Među aktivnim igračima koji su na ‘crnoj listi’ najpoznatiji su Ezequiel Lavezzi, German Denis, Ciro Immobile, Morgan De Sanctis, Antonio Nocerino i Adrian Mutu kao i ‘umirovljenici’ Hernan Crespo, Diego Milito, Nicola Legrottaglie, Massimo Oddo…

Podsjetimo, 2006. godine je Apenine uzdrmala velika afera oko namještanja rezultata utakmica nazvana ‘Calciopoli’. Otkrivena je velika mreža namještanja utakmica uz pomoć sudaca. Najgore je prošao Juventus koji je izbačen u Serie B te su mu oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine, a krivim su proglašeni i Milan, Fiorentina, Reggina te Lazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.