O čemu to govori Ilija Lončarević? ‘Ne znam je li Dalić znao da Rebić mijenja kopačke’

Foto: Snimka zaslona

Nakon ispadanja hrvatske nogometne reprezentacije sa Europskog prvenstva poslije drame sa Španjolskom u Kopenhagenu krenula je lavina kritika na račun izbornika Zlatka Dalića. Neke su, dakako, opravdane, poželjne, dobronamjerne, a neke su bizarne i bizarnim se kritikama ne postiže ništa, osim što možda dobijete koju minutu više pod svjetlima reflektora zato što ste kritizirali trenera koji je još uvijek aktualni svjetski doprvak. O tome je zapravo govorio bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić kad je govorio o frustracijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od većih kritičara Zlatka Dalića svakako je najpoznatiji ”brk hrvatskog nogometa” Ilija Lončarević, koji je tako u izdanju Eurocasta Sportskih novosti prokomentirao činjenicu da je u trenutku dok Španjolska napada, u završnici prvog poluvremena, kod rezultata 1:0 za Hrvatsku, Ante Rebić mijenjao kopačke. Španjolska je izjednačila protiv Hrvatske u 38. minuti, i to u trenutku kada je Ante Rebić sa strane mijenjao kopačke, mediji su zbog toga Rebića proglasili krivcem za gol Furije. Naravno da je Rebć indirektni krivac, no isto je tako činjenica da se mnoge momčadi vše od 90 minuta brane s igračem manje i obrane, no ovo je ipak Španjolska, koja kažnjava svaku pogrešku. Ovo je Europsko prvenstvo i to se ne bi smjelo događati. Problem  je zapravo u tome što igrači nisu znali da Rebića nema na terenu.

Ilija Lončarević tvrdi kako ne zna je li Dalić to znao. Rebić je kopačke mijenjao u blizini izbornika Zlatka Dalića, tek informacija za Lončarevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne znam je li Dalić uopće vidio da on mijenja kopačke, na kraju krajeva ako čovjek ima žuljeve…ne znam što se dogodilo. To je jako ružan detalj, da baš u tom trenutku dobiješ pogodak. Ljudi se sada sprdaju s Rebićem, ali milijun puta igrač zakasni i ne pokrije svog protivnika, pa imaš situaciju 10 na 8, pa se obraniš bez problema. Osobno ja nisam imao što mijenjati, ja sam imao samo jedne kopačke. Mah, tih sedam minuta se moglo izdržati, bio je to ludi dan”, kazao je Lončarević te je prokomentirao uvođenje Andreja Kramarića.

”S tom izmjenom nismo dobili jer se ništa nije promjenilo u našoj igri. Mi nismo znali što ćemo s Petkovićem niti što ćemo s Kramarićem, ubili smo jednog i drugog. Kramarić je došao na ovo okupljanje ponesen dobrom sezonom i vjerojatno je i u njemu tinjalo da se ne osjeća dobro u reprezentaciji i u ulozi koju ima u njoj. Možda mu se ta izjava i obila u glavu. On je drugi napadač koji ne može igrati s Petkovićem, njih dvojica su kao jaje jajetu. Kramarić može funkcionirati eventualno s Budimirom…”

S Budimirom je inače Andrej Kramarić i zaigrao u završnici osmine finala, Bruno Petković je izašao van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.