O kakvom ‘debaklu’ Bayerna pišu neki mediji? Niko Kovač treba bod za naslov u predstojećem spektaklu na Allianz Areni!

Foto: fah

Nakon remija Bayerna, kojeg vodi hrvatski trener Niko Kovač, na gostovanju protiv Lepziga u predzadnjem kolu njemačkog prvenstva dio hrvatskih medija raspisao se o ”novom debaklu” Bavaraca. Zapravo radi se o senzacionalističkim te potpuno promašenim napisima bez pokrića. Naime, Lepzig je neugodna momčad, vrlo ih je teško pobijediti u gostima, s druge strane Kovač remijem nije ugrozio obranu naslova prvaka.  Doduše, točno je, da su Bavarci osvojili tri boda na teškom gostovanju već bi bili novi – stari prvaci Njemačke, međutim, s obzirom na turbulentnu sezonu za Bayern ovo je posve logičan rasplet. Odluka će pasti na Allianz Areni, bit će to, kako tvrdi Niko Kovač, spektakl kakav u njemačkom prvenstvu nije dugo viđen. Alianz Arena bit će spremna za veliko slavlje i trijumf hrvatskog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli do kraja Bundesliga preostalo je tek jedno kolo. Doduše Bayern igra protiv vrlo neugodnog Eintrachta na svom stadionu, dok jedini konkurent Bavarcima, Borussija Dortmund gostuje u Mönchengladbachu. Borussija ima gostovanje na kojem će teško doći do pobjede, no, čak i ako pobijedi na ”vrućem” terenu Bayernu je i bod dovoljan za novi naslov, prvi osvojen pod trenerskom palicom bivšeg hrvatskog izbornika. Eintracht dolazi na noge Bayernu predvođen Antom Rebićem, iza kojeg je vrlo dobra sezone. Drugim riječima, Bavarci sve još uvijek čvrsto drže u svojim rukama.

U zadnjih devedeset minuta ovogodišnje sezone Bundeslige Bayern ulazi s dva boda prednosti.

U predzadnjem kolu Bayern je, podsjetimo, kod RB Leipziga odigrao 0:0, dok je Borussija očekivano svladala Fortunu s 3-2. Ako osvoji bod protiv svog dojučerašnjeg kluba, Eintrachta, Niko Kovač postat će prvi hrvatski trener koji je osvojio Bundesligu nakon četrdesetak godina. Naime, posljednji puta to je uspjelo legendarnom Branku Zebecu sa HSV-om. Bilo je to davne 1979. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.