Obitelj na prvom mjestu: Luis Enrique podnio ostavku zbog bolesti kćeri

Dosadašnji izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique (49) podnio je ostavku zbog obiteljskih razloga, kazao je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales na izvanrednoj novinskoj konferenciju u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rubiales nije želio otkriti koji su to razlozi, dodavši kako će umjesto Enriquea, “Furiju” preuzeti dosadašnji pomoćni trener Robert Moreno (41). Međutim, dio španjolski medija navodi kako se jedna od Enriquevih kćeri teško razboljela.

“Odluku je donio Luis. To je njegova osobna stvar na koju ne možemo utjecati. Zahvalni smo mu na vremenu koje je proveo u reprezentaciji,” poručio je Rubiales.

Bivši trener Rome, Celte i Barcelone, preuzeo je reprezentaciju u kolovozu prošle godine nakon svjetskog prvenstva u Rusiji i pod njegovim vodstvom ‘Furija’ je upisala osam pobjeda i dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih mjeseci Enrique je dva puta napuštao reprezentaciju zbog obiteljskih razloga. Prvi put u ožujku neposredno prije utakmice s Maltom, a potom i u lipnju ove godine. U oba slučaja momčad je vodio Moreno, a pod njegovim vodstvom španjolska vrsta je pobijedila Maltu sa 2-0, Farske Otoke sa 4-1, te Švedsku sa 3-0.

“Za mene je ovo slatko-gorki dan. Sanjao sam o tome da budem trener, ali ne na ovaj način”, rekao je 41-godišnji Moreno, koji nema iskustva u samostalnom vođenju momčadi.

“Radit ćemo iskreno i pokušati nastaviti posao koji je započeo Luis Enrique,” poručio je Moreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici Saveza zamolili su za potpunu diskreciju i poštivanje izbornikove intime, a izbornik je igračima ostavio pismo u kojem ih moli da o svemu šute. Španjolska Marca je noć prije utakmice s Maltom nazvala “najdramatičnijom u povijesti reprezentacije”.

“Ovo je najgori dan u mojoj karijeri,” kazao je tada Moreno nakon utakmice protiv Malte.

“Ljudi mi čestitaju na pobjedi, ali nemaju mi što čestitati. To su okolnosti koje se nisu smjele dogoditi,”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se oglasi i kapetan Sergio Ramos.

“Htjeli smo pobijediti zbog izbornika i pokazati mu da smo uz njega do kraja. Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu,” napisao je Ramos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.