Kako objasniti uspjeh Vatrenih: ‘Njihova homogenost je velika jer igraju u reprezentaciji već godinama, a onda je došao i Dalić’

Foto: snimka zaslona

U emisiji Tema dana su sa sportskim psihologom Amirom Zulićem i sociologom Markom Mustapićem razgovarali o uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije i euforiji koja ide uz to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako objasniti ovaj uspjeh?

“Igrači su sazrijeli tijekom godina, igraju svaki tjedan važne utakmice u velikim klubovima. Njihova homogenost je velika jer igraju u reprezentaciji već godinama, a onda je došao i trener koji se nametnuo autoritetom znanja. Mislim da je tu puno malih faktora koji su se složili u jedan”, kaže Amir Zulić.

“Meni se jako sviđa to što izbornik govori da je dobro biti ponizan. On je prilično smiren i mislim da to dosta prelazi na igrače, naročito je to važno kod penala i jedanaesteraca, kad je potrebna mirnoća, mislim da on dobro djeluje na sve njih. Dobro je reagirao u nekim situacijama kad je trebalo zaštititi homogenost ekipe”, dodaje Zulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doc.dr.sc. Marko Mustapić o eventualnom porazu od Engleza kaže: “Igrači i stožer su već zaslužili mjesto na hrvatskom sportskom Olimpu, u ove dvije utakmice mogu samo napraviti još veći iskorak. No što god bude nakon ljeta euforija će se ispuhati, a brojni problemi koji opterećuju hrvatski nogomet opet će izaći na vidjelo.”

Zulić je dao i savjet izborniku uoči Engleske: “Ostati u sadašnjosti, ne razmišljati sve ove dane o toj utakmici, posvetiti se treningu iz dana u dan. Igrači su dobre volje, bilo bi dobro da to ne pređe u euforiju. Treba uživati u svakom danu na SP-u, a onda kad dođe utakmica uživati u njoj, dati sve od sebe, a onda što bude. Neizvjesnost uvijek postoji, ne trebamo je se bojati, nego joj se veseliti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.