Oborio četiri ženska rekorda u dizanju utega: Sportska liga odbila priznati rezultate muškarca koji se izjašnjava kao žena

Foto: Instagram

Sportska liga za dizanje utega ukinula je nagrade muškarcima koji se izjašnjavaju kao žene, a koji su oborili nekoliko ženskih rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naša pravila i osnova odvajanja spolova od konkurencije temelje se na fiziološkoj klasifikaciji, a ne na identifikaciji”, navodi se u priopćenju Paula Bossija, predsjednika 100% RAW-a, piše Breitbart.

“Na temelju svih informacija koje su predstavljene Upravnom odboru u ovom konkretnom slučaju, zaključak je da je ispravna fiziološka klasifikacija muškarac… Budući da spolna klasifikacija podizača na temelju naših pravila nije u skladu sa ženskim, nema ženskih rekorda koji će biti oboreni ovim rezultatima”, dodaje se.

Muškarac koji se izjašnjava kao žena oborio četiri ženska rekorda u dizanju utega na jednom natjecanju: ‘To nije pošteno na fizičkoj i emocionalnoj razini’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Transrodna’ dizačica utega Mary Gregory nedavno je proslavila uspjeh u kojem je oborila četiri ženska rekorda u dizanju utega na istom natjecanju, ali njezini protivnici su otkrili kako je Gregory zapravo muškarac koji je nedavno najavio da će “postati transrodna žena”. Gregory je osvojio devet od devet kategorija i proslavio pobjedu zahvalom na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

What a day, 9 for 9! Masters world squat record, open world bench record, masters world dl record, and masters world total record! Still processing, full meet recap to come a bit later but I do want to thank a few people!? – From our initial consultation I told @savvysavit that I wanted to cut to the 82.5kg class, go 9 for 9, and set some records- we did it!!! I don’t think she was happy with me cutting but she was there offering her support. When I needed a pick me up or advice she was there! Thank you coach!? – A huge thank you to @raw_powerlifting_federation_ , from the bottom of my heart! As a transgender lifter I was unsure what to expect going into this meet and everyone- all the spotters, loaders, referees, staff, meet director, all made me welcome and treated me as just another female lifter- thank you! And thanks to all the fans in the audience who cheered me on and congratulated me!? – Thank @rrrrachele for making the trip out to support me today, video my lifts, and cheer me on!? – And thank you to all the peeps on Instagram who reached out to offer your support!? – Now for ? and ?!!! – #transgenderwoman#sharetheplatform#transrightsarehumanrights#lgbtq#bemoreawesome#upliftandliftheavy#morefemalestrength#richmondbalance#liftlunchlearnrva#squat#bench#deadlift

Objavu dijeli Mary Gregory (@75marylifts)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bossi je ovaj slučaj opisao na Facebooku:

“U petak, 26. travnja, primio sam telefonski poziv od direktora događaja koji mi je dao do znanja da bismo možda mogli imati transrodnog dizača koji će se natjecati u subotu 27. travnja. Pitao sam ga je li mu ovaj dizač rekao nešto u vezi s time da je transseksualni dizač, a direktor mi je rekao da ne. Pitao sam koja je kategorija prijavljena na prijavnici i naveo je žensku. Rekao dam da mu dopusti da se natječe jer bi bilo uvredljivije postaviti takvo osobno pitanje, pogotovo ako dizač ne otkriva te informacije.

U subotu, 27. travnja, dizač je oborio trenutačne ženske rekorde u kategoriji životnih dobi i težine. To automatski poziva na protokol testiranja droge koji se odvija na kraju svakog događaja. Koordinator za testiranje na droge za ovaj događaj proveo je test na droge, a tada je otkriveno da je ta ženska dizačica zapravo muškarac u procesu postajanja transrodnom ženskom osobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak 29. travnja, predsjednik i Upravni odbor sastali smo se kako bih razgovarali o tom pitanju. Osim toga, Upravni odbor radi na transrodnoj politici. Ta nova pravila nisu dovršena prije nego što se ovaj događaj dogodio.

Svi su komentirali postove koje je ovaj podizač objavio na svojoj Instagram stranici. Nije dobro da su mediji, društveni mediji i mnogi drugi komentari izašli s tim prije nego što se istinite činjenice mogu objaviti.

Činjenice:

1. Dizač se identificira kao žensko, i tako je ušao u natjecanje (bez prethodne konzultacije s Direktoricom za događaje ili službenicima 100% RAW-a). Naši propisi i osnova za razdvajanje spolova u konkurenciji, temelje se na fiziološkom klasifikaciji. Na temelju svih informacija koje su predočene Upravnom odboru u ovom konkretnom slučaju, zaključak je da je ispravna fiziološka klasifikacija muškarac.

2. Budući da klasifikacija spola prema našim pravilima nije u skladu sa ženskim fiziološkim klasikikacijama, nijedan ženski rekord neće biti oboren ovim podizanjima.

3. Dizačica je bila nesporna tijekom događaja pa nijedna ženska dizačica nije bila odbijena. Rezultati će biti smješteni u drugu kategoriju nakon što se uvedu nova pravila za transrodne osobe.

4. Rezultati testiranja na droge nisu dovršeni i potrebno je još tjedan dana da se vrate iz laboratorija. Kako neuspjeh testiranja na droge poništava rezultate, morat ćemo pričekati rezultate testova na lijekove kako bismo utvrdili mogu li se rezultati uopće računati pod našim trenutnim pravilima.”

S fiziološkog gledišta nejednakost je nemoguće izbrisati: Utrenirani muškarac je brži i jači od utrenirane žene

Nejednakost se ne može izbrisati

S fiziološkog gledišta, postoji nejednakost između muškaraca i žena koju je jednostavno nemoguće izbrisati. Muškarci u prosjeku imaju duže i veće kosti, što im daje mehaničke prednosti pred ženama, budući da imaju veću težinu, visinu i šire koštane okvire kao potporu mišićima. Njihove su kosti također gušće te imaju čvršće ligamente, što ih čini manje podložnima sportskim povredama.

Budući da ovi fizički i fiziološki čimbenici daju većini muškaraca očitu kompetitivnu prednost u sportovima, je li pošteno ili čak sigurno da se biološki muškarci – s većom mišićnom masom, srcima i plućima i većom snagom, ubrzanjem i brzinom – natječu protiv djevojaka i žena?

Zamke rodne ideologije (1.): ‘Žene koje su bili muškarci’ gaze ženske sportašice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.