Odlazak novinarske legende: Preminuo dugogodišnji kroničar Dinama i autor priča ‘Iz maksimirske šume’ Tomislav Židak

Foto: Snimka zaslona/YouTube

Nakon duge i teške bolesti u 65. godini preminuo je poznati sportski novinar, kolumnist Tomislav Židak, autor legendarnih priča ”Iz Maksimirske šume” koje su objavljivane u Jutarnjem listu, a koje su naknadno objavljene i u knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Židak je bio dugogodišnji kroničar Dinama i navijač tog zagrebačkog kluba. Bio je kolumnist i Sportskih novosti, u kojima je i započeo karijeru davne 1977. godine, rođen je u Vugrovcu kraj Zagreba 1953. godine. Inače, od 1999. godine počeo je pisati za Jutarnji list.

Foto: fah

Pratio je brojne sportove, no, najviše se, naravno, fokusirao na nogomet, u svojoj je bogatoj karijeri dobio brojne nagrade, između ostaloga Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) 1995. i 2004. proglasio ga je sportskim novinarom godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Židak izvještavao je i sa olimpijskih igara u Sarajevu 1984, Seulu 1988. , Barcelone 1992., Atlante 1996., Sydneyja 2000. ,Atene 2004., Pekinga 2008., te iz Londona 2012. godine te sa brojnih svjetskih i europskih nogometnih prvenstava, kao i većine nastupa hrvatske nogometne reprezentacije.

Za svoj dugogodišnji rad dobio je brojna novinarska priznanja, počevši od Nagrade Zvonimir Kristl, koje je 1982. godine Vjesnikova kuća dodjeljivala najboljim mladim novinarima , do posljednje koju je primio  2015.  kada je ponovno proglašen novinarom godine u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN).

Datum posljednjeg ispraćaja Tomislava Židaka bit će naknadno objavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.