Odluka engleskih reprezentativaca uoči finala Eura naišla na veliko odobravanje na Otoku

Foto: fah

Engleska nogometna reprezentacija u nedjelju će u finalu Europskog prvenstva igrati protiv Italije. Malo je vjerojatno da će Talijani imati podršku navijača kakvu bi inače imali da nije pandemije koronavirusa i najave koje dolaze iz Velike Britanije glede zabrane dolaska navijačima Italije na Wembley. Osim onih koji su ostali u Engleskoj poslije polufinala i pobjede protiv Španjolske. Teško je reći tko je favorit, no ako Engleska osvoji naslov bit će joj to prvi u povijesti. Englezi nikad nisu bili europski prvaci, nikad zapravo nisu igrali ni u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski reprezentativci već sad su stekli status heroja na Otoku, a kako će biti ako odu do kraja teško je i zamisliti. Ipak, povukli su potez kojim će dodatno zablistati u očima navijača, odlučili su da sav bonus koji zarade eventualnim osvajanjem Eura, a to je oko 9.5 milijuna funti, dodijele, odnosno doniraju Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS), čiji su djelatnici posljednjih godinu i više dana pod najvećim udarom zbog pandemije koronavirusa.

Kapetani Liverpoola te Manchester Uniteda Jordan Henderson i Harry Maguire bili su među inicijatorima ove kampanje za pomoć NHS-u prošlog svibnja. Već tada su uspjeli ujediniti nogometaše u engleskoj ligi glede ovog cilja.

Podsjetimo, Nogometni savez Engleske dobit će ukupno oko 24 milijuna funti ako Engleska osvoji EP. 40% ovog iznosa pripast će igračima. Novac su već odlučili donirati zbog čega su stekli dodatne simpatije u svojoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.