Odluka je pala: Jasmin Huljaj novi predsjednik Uprave Hajduka

Foto: fah

Jasmin Huljaj (49) je novi predsjednik Uprave nogometnog kluba Hajduk a na tu je dužnost izabran na četverogodišnje razdoblje, izmjestio je u srijedu na konferenciji za novinare predsjednik Nadzornog odbora tog kluba Slaven Marasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huljaj će na dužnosti predsjednika Uprave Hajduka naslijediti Ivana Kosa koji je u travnju ove godine s Nadzornim odborom kluba dogovorio sporazumni raskid suradnje.
Novi predsjednik Uprave Hajduka rođen je u Splitu ali je kao farmaceutski stručnjak posljendnjih dvadesetak godina proveo u RIjeci gdje je do nedavno bio angažiran u tvrtki Jadran-Galenski Laboratori d.d. u kojoj je tri godine bio i predsjednik Uprave.

Huljaj je u prvoj izjavi na dužnosti predsjednika Uprave Hajduka naglasio kako je prihvatio tu dužnost jer se odlučio za nove izazove u svojoj karijeri.

“Čast mi je preuzeti dužnost predsjednika Uprave Hajduka, ne samo zato što sam dijete Splita, nego i jer je to jedna od najvažnijih funkcija u državi. Odlučio sam se za nove izazove jer sam osjetio potrebu za nešto dalje,” istaknuo je Huljaj predstavljajući se novinarima u sjedištu Hajduka.
Upitan je li u kandidaturi za predsjednika Uprave Hajduka imao dodira s udrugom Naš Hajduk” i Torcidom, Huljaj je kazao kako nije “ničiji izaslanik.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedna je od mojih prednosti što sam proizvod samoga sebe. Nisam ničiji izaslanik, taj integritet ću se truditi sačuvati i u vrijeme rada u Hajduku,” rekao je.

Govoreći o sportskim ciljevima Hajduka s njim na čelu, Huljaj je naglasio kako taj klub “uvijek teži vrhunskom rezultatu.”

“Naša aspiracija je uvijek visoka, ali ne želim obećavati titule. Vjerujem da se upornim radom može doći do rezultata jer ako nemate rezultata onda sve pada u vodu. Siguran sam da će rezultat doći za tri do pet godina,” kazao je Huljaj i naglasio da trener prve momčadi Hajduka Željko Kopić ima njegovu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kopić im ugovor na godinu dana i ja to nemam namjeru mijenjati u ovom trenutku. S Kopićem još nisam razgovarao ali on ima moje povjerenje na neviđeno,” kazao je Huljaj.

Na novinarski upit kakvu će upravljačku filozofiju kao čelnik Hajduka zastupati odnosima tog kluba s Hrvatskim nogometnim savezom, Huljaj je rekao kako odnosi između Hajduka i HNS-a nisu dobri ali će se on zauzimati za dijalog u prevladavanju poteškoća.

“Ja sam uvijek za dijalog usmjeren ka rješenju. Vjerujem da se nagomilalo dosta problema s kojima ja dataljno i nisam upoznat, ali ono što se može iščitati iz medija vidi se da ti odnosi nisu dobri,” rekao je Huljaj. Dodao je kako će se u odnosima Hajduka s HNS-om zauzimati za transparentnost, demokratičnost i ravnopravnost.
“Ne mislim ništa mijenjati na kratki rok niti preko koljena ali sam otvoren za razgovore. Moj prioritet je da jačamo sebe kao klub ali definitivno moramo raditi s našim institucijama i moramo izboriti svoje mjesto u njima,” rekao je Huljaj tumačeći odnose između Hajduka i HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.