Oduševljenje hrvatskim navijačima u Olimpijskoj dvorani: ‘Napravili su sjajnu energiju, a mi smo igrali vrhunsku obranu’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je još jednu sjajnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj odnosno Danskoj. Naime, izabranici Line Červara posve zasluženo svladali su aktualnog prvaka Europe, Španjolsku, na krilima sjajnih navijača. Olimpijska dvorana u Muenchenu sva je bila u bojama hrvatske zastave, hrvatski navijači, baš kao i hrvatski rukometaši na parketu, ”nadvisili” su španjolske te su po tko zna koji puta pokazali kako se navija za svoju zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov stručni komentator, legendarni hrvatski golman iz one nezaboravne generacije koja je 2003. godine osvojila zlato na SP-u, a godinu dana kasnije i Olimpijske igre, Vlado Šola, nakon utakmice i nakon velike pobjede također je bio u euforiji.

Šola je, naravno, najprije pohvalio nevjerojatne hrvatske navijače.

”Sjajnu energiju u dvorani su napravili naši navijači. Igrali smo vrhunsku obranu, Šego na golu je strašno branio. Držali smo razliku od 3-4 gola gotovo cijelu utakmicu i svima smo pokazali da smo konkurenti za medalje”, rekao je Vlado Šola, nakon čega je nastavio kratku analizu velikog hrvatskog trijumfa u srcu Bavarske, koja je večeras na trenutke izgledale kao srce Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Izbornik Červar je uvjerio svoje igrače da moraju biti strpljivi u određenim fazama igre. Taktički je nadmudrio španjolskoj izbornika Jordija Riberu. Relativno lagano smo dolazi do golova iz situacija kada se lopta gurala na pivota ”, poručio je bivši golman rukometnih Vatrenih, s kojim se složio i Luka Cindrić, koji je protiv Španjolske ipak igrao.

”Obrana je bila ključna. Znali smo da ćemo u napadu napraviti što treba, ali obrana je bila fantastična. Malo me boli, ali sve je OK s ozljedom…”

Sjajnu je utakmicu ponovno odigrao Marin Šego, s desetak obrana, u ključnim trenucima, još je jednom potvrdio zašto je danas prvi izbor Line Červara. Složio se s tom konstatacijom Igor Karačić, koji je bio pravi razigravač i motor hrvatskog napada, bez obzira na dvije možda i brzoplete reakcije u jeku jurnjave po terenu sa Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bez dobre obrane i vrhunskih golmana nemaš što raditi u vrhu svjetskog rukometa, a nas to krasi cijeli turnir. Zabijamo puno lakih golova i to nam s ovakvom publikom daje vjetar u leđa. Španjolci su europski prvaci, ali mi smo dali 200 posto mogućnosti. Opet je bilo tri, četiri minute kad nam je njihov golman branio sve živo i došli su nam na dva razlike. Ali, onda je Šego opet obranio, pobjegli smo im na plus četiri i to je bilo to. Prije utakmice smo razgovarali u svlačionici i pitali se igramo li u Hrvatskoj ili Njemačkoj. Pozivam ove divne navijače da dođu i u Köln…”, poručio je Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.