Olimpijske igre mladih: Rukometašice i rukometaši na pijesku u polufinalu

Foto: http://bhc.com.hr

Šestog dana natjecanja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu hrvatski su rukometaši i rukometašice na pijesku ušli u zonu borbe za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pobjedom nad Paragvajom od 2-0 naše su igračice izborile polufinale u kojem će se ponovno sučeliti s Nizozemkama i dobiti priliku za uzvrat za nedavni poraz od 1-2.  Rukometaši su, unatoč posrtanju s Tajlandom (0-2), osigurali polufinale sa Španjolskom, koja im je također dužnik otprije dva dana, kada su poraženi 0-2. I jedni i drugi imaju iznimno teške zadaće, ali kad su u pitanju naše mlade rukometne snage na pijesku ništa nije nemoguće. Rasplet olimpijskog turnira i podjela medalja dogodit će se sa završetkom subotnjeg dana, od 14.20 i 19 sati.
Jedina naša streljaška uzdanica Marijana Matea Štrbac nije uspjela proći u polufinale mješovitih parova u disciplini zračni pištolj na 10 metara. S partnerom, Bjelorusom Kurdzijem, poražena je u četvrtfinalu od iračko-belgijske kombinacije Al-Kaabi, Son (5-10).
Nakon što je Palma Čargo zauzela 14. mjesto u ukupnom redoslijedu discipline windsurfer–techno 293+, ni naš jedini jedriličar Martin Dolenc nije prošao u finalnu skupinu od osam natjecatelja u kajtanju, čemu je pridonio i velik broj otkazanih plovova.
Ana Brkljačić zauzela je 13. mjesto u kvalifikacijama bacačica kugle, a stolnotenisačica Andrea Pavlović se nastupom u mješovitoj ekipi Intercontinental oprostila od Igara porazima u pojedinačnoj i u konkurenciji parova (s Argentincem Betancorom Fernandezom).
Plivačica Nika Čulina bila je četvrta u kvalifikacijskoj skupini discipline 200m prsno, ali nedovoljno za finale u jakoj konkurenciji od 40 plivačica. Dominik Karačić je stigao sedmi u izlučnoj utrci na 200m leptir, a sedmo mjesto u skupini bio je krajnji kvalifikacijski domet i naše štafete na 4x100m, u sastavu Čulina, Šulenta, Karačić i Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.