Olimpijske igre mladih: Sjajna hrvatska judašica Ana Puljiz osvojila ekipno zlato

Foto: fah

Nakon brončane medalje u pojedinačnoj konkurenciji kategorije do 44 kg, 16-godišnja hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je zlatnu medalju u mješovitom ekipnom natjecanju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao članica ekipe Peking Puljiz je s tri pobjede u svojoj kategoriji dala velik doprinos ekipnom trijumfu. Njezine pobjedničke ippone dobro su zapamtile Houda Faissal Abdourahman iz Džibutija, Španjolka Perez Sole i Butanka Wangmo pa je šteta što u tom ritmu nije izdržala do kraja.

U finalnom nadmetanju s Indijkom Thangjam, koja ju je zaustavila i u polufinalu pojedinačne konkurencije, na stranu suparnice presudio je wazari. Srećom, to nije utjecalo na ukupnu pobjedu ekipe Pekinga, koja je bila uspješnija od ekipe Atene sa 4-3.

Na pobjedničkom postolju Puljiz je završila skupa s Bjelorusom Kolasauom, Talijankom Toniolo, Uzbekistancem Nazarovom, Meksikankom Pecha, Venezuelcem Paezom i Tajvankom Liu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mješovito ekipno natjecanje sa po tri natjecatelja i natjecateljice iz različitih kategorija i država nova je olimpijska disciplina koja će premijeru na “velikim” Igrama imati u Tokiju 2020. godine, a prilično se etablirala kroz prethodna dva izdanja Olimpijskih igara mladih.

Peti natjecateljski dan na OIM-u donio je našim predstavnicima u rukometu na pijesku iznimno teške suparnike. Rukometaši su pobijedili Mađarsku sa 2-0, ali su istim omjerom poraženi od Španjolske, dok su rukometašice imale prvi neuspješan dan na turniru. U ogledima sa Argentinkama i Španjolkama upisale su dva poraza sa 1-2. Uoči borbe za odličja i redoslijed, pred rukometašicama je dvoboj s reprezentacijom Paragvaja, dok će rukometaši igrati protiv vršnjaka iz Tajlanda.

Jedriličarka Palma Čargo nakon 12. plova zauzima 15. mjesto, uz uloženi prigovor zbog povrede pravila natjecanja, koji može utjecati na bodovni učinak. Martin Dolenc je u kajtanju na osmom mjestu ukupnog redoslijeda. Naša jedina predstavnica u streljaštvu, Marijana Matea Štrbac, u mješovitom je paru s Bjelorusom Kurdzijem prošla u četvrtfinale discipline zračni pištolj 10 m, koje je na rasporedu u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.