Olimpijske igre mladih, Buenos Aires: Pobjede hrvatskih reprezentacija u rukometu na pijesku

Foto: Twitter

Četvrti dan natjecanja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu (6-18. listopada) u hrvatskom je taboru najviše zadovoljstva donio predstavnicima u rukometu na pijesku.

Rukometaši su u završnoj utakmici skupine B svladali Mauricijus sa 2-0, a rukometašice jednako uvjerljivo Američku Samou. U nastavku natjecanja slijede im kudikamo jača iskušenja kao uvertira borbe za odličja.

Nositeljica hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Igara, teakwondašica Lucija Domić (kategorija do 63 kg), ostala je u predvorju borbe za odličja. Nakon uvjerljive pobjede nad Malijkom Traore 35-8, u četvrtfinalu je sa 7-13 poražena od Nadice Božanić (Srbija), kasnije osvajačice srebrnog odličja.

Jedriličari su ponešto pokvarili plasmane – Martin Dolenc je u kajtanju 10. nakon odrađenog petog plova, a Palma Čargo 17. nakon devet plovova discipline windsurfing-tehno 293+.

Plivač Dominik Karačić zauzeo je šesto mjesto u kvalifikacijskoj utrci discipline 50m leptir, a Lucija Šulenta osmo u disciplini 50m leđno. Oba njihova dometa bila su nedovoljna za prolazak u polufinale.

Petoga dana OIM-a jedine će nam uzdanice biti rukometaši(ce). Žensku ekipu čeka sraz s Argentinom i Nizozemskom, dok su pred muškim izabranicima ogledi sa Španjolskom i Mađarskom.

Izvor: hina/mh