Omalovažavanje trofejnog izbornika: Iako je Hrvatska deklasirala Makedoniju Ristovski se narugao Lini Červaru!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija neočekivanim porazom protiv Brazila doživjela je težak udarac na Svjetskom prvenstvu. Preko noći, nažalost, zaboravilo se sve ono što su hrvatski rukometaši napravili u prvom krugu, kada su, između ostaloga, svladali aktualnog prvaka Europe Španjolsku te deklasirali Makedoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz koji je znatno umanjio hrvatske šanse za polufinale SP-a dočekan je kod nekih, nažalost, na nekorektan, ne baš sportski način. Za polufinale Hrvatskoj više, nažalost, nije dovoljna eventualna pobjeda protiv domaćina turnira, Njemačke, ne smije se izgubiti ni od Francuske, aktualnih svjetskih prvaka.

Glavne udarce na svoja leđa primio je i još uvijek prima izbornik Lino Červar, koji je, kako tvrde oni koji kritiziraju njegovu taktiku protiv Brazila, previše forsirao igru sedam na šest. Hrvatska je, naime, primila čak osam pogodaka na prazan gol. Takva igra donijela je rezultat u prvom krugu, no, raspoloženi Brazilci kaznili su gotovo sve pogreške hrvatskih rukometaša te su neumorno pogađali čak i ono što ne ulazi tako često.

Foto: Instagram/Borko Ristovski

Jedan od onih koji su počeli s omalovažavanjem Line Červara, uz dio hrvatskih medija, je i vratar Makedonije Borko Ristovski, koji se na Instagram profilu narugao izborniku rukometnih Vatrenih. Naime, Ristovski je uz fotografiju Line Červara napisao podrugljivo ”Genijalac.” Podsjetimo, još jednom, Hrvatska je deklasirala Makedoniju u prvom krugu, istu onu Makedoniju koja se čak nije uspjela ni plasirati u drugi krug, bez obzira na brojne ”genijalce” u svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je Lino Červar bio i izbornik Makedonije te na Svjetsko prvenstvo 2017. nije vodio Ristovskog, koji je i ranije na ružan način govorio o hrvatskom izborniku.

‘Hrvatska ima jako dobru momčad, no nedostaje im bolji trener. Lino Červar nije trener za ovu Hrvatsku jer njegovo je vrijeme prošlo prije 5,6 godina. On je vremešan i izvan top rukometa već desetak godina. Kada biste imali boljeg trenera, siguran sam da biste bili među favoritima za medalju…”, prije godinu dana o Červaru je govorio Ristovski.

Podsjetimo za kraj, Červar je s hrvatskom rukometnom reprezentacijom osvojio pregršt medalja, uključujući i dva zlata – svjetsko i olimpijsko. Nikome to, nažalost, ni prije ni poslije njega s Hrvatskom nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.