Omiljeni hrvatski kapetan: Zašto je Luka Modrić toliko popularan u Realu i cijeloj Španjolskoj?

Foto: fah

Iako je najbolji, a onda i najbolje plaćeni, nogometaš Reala još uvijek sjajni Portugalac Cristiano Ronaldo teško je sa stopostotnom sigurnošću reći da je Ronaldo ujedno i najomiljeniji nogometaš kraljevskog kluba. Cristiano Ronaldo ima jako puno obožatelja, ali i puno kritičara, uglavnom mu spočitavaju bahatost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako postoje dvojbe glede Ronalda, kod Luke Modrića, kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, takvih dvojbi nema, Luka je zasigurno jedan od najomiljenijih igrača Reala, među prva tri bez dvojbe. Dakako, uzrok popularnosti hrvatskog nogometaša nije samo u činjenici da se radi o jednom od najboljih veznih igrača svijeta, skromnost, kao i pozitivni utjecaj koji ima na suigrače, važni su kod navijača kad oni procjenjuju zašto im je neki igrač zapeo za oko i prirastao srcu. Modrić uživa veliku popularnost i kod navijača klubova koji su žestoki rivali Reala, svakako mislimo na Barcelonu, navijači spomenutog kluba rado bi Luku vidjeli kao pojačanje u svom klubu, iako kapetan Vatrenih više nije ranim godinama svoje velike karijere. Luka je ostao u srcima navijača Seville zbog jedne lijepe geste.

Dobar dio navijača u Španjolskoj tvrde da je zapravo Luka, a ne Ronaldo, najbolji nogometaš aktualnog prvaka Europe, koji je tek prije nekoliko dana protiv Seville prekinuo zastrašujući niz od 40 utakmica bez poraza. Porazu unatoč Modrić i ekipa i dalje drže vrh Primere.

Real je u posljednjem kolu doživio poraz na Sanchez Pizjuan, Realu je presudio Jovetić u sudačkoj nadoknadi, no jedan postupak Luke Modrića na utakmici naišao je na divljenje dobrog dijela španjolskih medija, dakako ne po prvi puta. Naime pri izvođenju kaznenog udarca Cristiana Ronalda kod vodećeg pogotka gostiju iz Madrida, kako pišu El Mundo Deportivo i Cuatro, hrvatski reprezentativac prišao je kapetanu Reala i svom velikom prijatelju Sergiju Ramosu te ga je zamolio da ne provocira domaće gledatelja ako Portugalac zabije s bijele točke te tako Real povede. Ronaldo je pogodio, Ramos je poslušao kolegu iz kluba i ostao je suzdržan, iako se dugo, dugo vremena ne nalazi u najboljim odnosima s navijačima kluba iz kojeg je potekao i krenuo u veliki nogometni svijet. Ramos je “dijete Seville.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Seville žestoku su vrijeđali i provocirala Ramosa još u četvrtak na utakmici Kupa kralja, slično su nastavili i nedjeljnom prvenstvenom događaju. Real se u Kupu izvukao, u prvenstvu nije, a navijači Seville ne mogu oprostiti Ramosu činjenicu da je jako mlad napustio svoje klub te ga smatraju “izdajnikom”, posebno Ramosu smeta kada navijači Seville Ivana Rakitića dočekuju s oduševljenjem, a njega zviždukom te uvredama. Luka je zamolio Ramosa da se suzdrži kako ionako napeta atmosfera ne bi bila još gora, mučnija. kapetan Reala reagirao je dostojanstveno na Modrićevu zamolbu.

Takav potez Modrića nije prošao nezapaženo u španjolskim medijima, ali i kod navijača Seville koji također jako poštuju hrvatskog reprezentativca.  Ovakva će gesta nedvojbeno učvrstiti status Luke Modrića u Španjolskoj kao velikog sportaša i čovjeka te će mu donijeti i novi veći broj obožavatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.