Orešnik i Nikolesić pobjednici Varaždinskog polumaratona

Foto: Varazdin.hr

Blaž Orešnik iz Ormoža u Sloveniji i Ingrid Nikolesić iz riječke Liburnije pobjednici su 24. Varaždinskog polumaratona koji je u nedjelju organizirao Trkački klub Marathon 95.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polumaratonskoj utrci, utrci građana na pet kilometara i utrkama djece na 500 i 1000 metara sudjelovalo je 622 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Italije i Mađarske.
Vrijeme pobjednika Orešnika je 1:15:37 sati, a poslije njega u cilj su ušli Ivan Maletić iz AK Žumberak Sošice (1:16:39) i Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice (1:17:46). Pobjedničko vrijeme Nikolesić je 1:25:52. Druga i treća bile su Mateja Kaniški iz AK Varaždin (1:33:33) i Katica Rumbočić iz zagrebačkog Sljemena (1:36:07).
Na pet kilometara slavili su Danijel Peček iz Zagreb Runnersa (16:23) i Simona Jambrošić iz AK Sloboda Varaždin (19:08).
Varaždinski polumaraton od svog se početka organizira uz Dan oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. godine. Posljednje tri godine trči se na atraktivnoj stazi koja prolazi povijesnom jezgrom grada, a iz godine u godinu raste broj natjecatelja. Varaždinska utrka je i humanitarna jer se od svake uplaćene startnine izdvaja 10 kuna za Centar za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar” u Varaždinu. Polaznici Centra, djeca s posebnim potrebama, izrađivali su finišerske medalje za trkače i trkačice koje su im i uručivali odmah po ulasku u cilj.
Glavni pokrovitelj Varaždinskog polumaratona je Grad Varaždin, a medalje je najbržima uručio zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.