Osnovni podatci o Floydu Mayweatheru i Mannyju Pacquiaou

Uoči borbe koja nosi epitet “meč stoljeća” donosimo vam osnovne podatke o boksačimaFloydu Mayweatheru i Mannyju Pacquiaou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manny Pacquiao, punim imenom Emmanuel “Manny” Dapidran Pacquiao nosi nadimak Pac-Man, a dolazi s Filipina. Ovaj boksač ima 36 godina, a rođen je 17. prosinca 1978. godine u Kibaweu na Filipinima. Pacquiao je visok samo 1,69 metara, a težak je 65,8 kilograma prema zadnjem vaganju uoči borbe. Raspon ruku iznosi 170 centimetara.

Profesionalnim boksom bavi se od 1995. godine, a jedini je boksač koji je svjetski prvak u 8 različitih boksačkih težinskih kategorija, u kojima je osvojio deset naslova svjetskog prvaka. Također je prvi boksač koji je linearno osvojio naslov u četiri različite kategorije.

Profesionalni rekord ovog srčanog borca  iznosi 57 pobjeda, od čega je 38 nokautom, 5 poraza, 2 neodlučena ishoda. U amaterskoj karijeri imao je omjer pobjeda i poraza 60:4. Uoči ovog meča, Manny Pacquiao je aktulalni svjetski prvak u velter kategoriji po verziji WBO. Ulogu trenera obnaša Freddie Roach iz SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o stilu borbe, Pacquiao je vrlo agresivan, stalno napada protivnika, ima brze ruke, a brz je i na nogama. Voli ubadati protivnika kratkim direktima iz najrazličitijih kuteva.

Osim boksom, Pacquiao se bavio i pjevanjem, glumom (snimio je film Pacquiao: The Movie) i politikom. Izabran je u Zastupnički dom Filipina, te predstavlja pokrajinu Sarangani. Uživa veliku popularnost na Filipinima. Jedan je od najplaćenijih športaša na svijetu s 32 milijuna dolara. Nosio je filipinsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, premda nije na njima ni nastupao.

Floyd Mayweather rodio se kao Floyd Joy Sinclair 24. veljače 1977. i sad ima 38 godina. Nadimak ovog američkog boksača je Money Man. Mayweather je rođen u Grand Rapidsu, u saveznoj državi Michigan. Visok je 1,73 metra, a težak je 66,2 kilograma. Raspon ruku Money mana je dosta veći od Pacquiaovog, a iznosi 183 centimetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesionalnu karijeru započeo je 1996. godine, a tada mu je trener bio stric Roger Mayweather jer mu je otac bio u zatvoru zbog švercanja droge. Prije profesionalne karijere Mayweather se borio i na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine gdje je osvojio brončanu medalju.

Profesionalni rekord ovog boksača iznosi 47 pobjeda, od čega je 26 nokautom i još uvijek je bez poraza te stoga ima još jedan nadimak, TBE, odnosno “The Best Ever”. Mayweather je aktulalni svjetski prvak u velter kategoriji po verzijima WBC i WBA, a trenutno ga trenira njegov otac Floyd Mayweather stariji, koji je kao i njegova dva brata također bio uspješan boksač.

Ugledni časopis Forbes proglasio ga je 2012., 2013. i 2014. najplaćenijim športašem svijeta. Osvajač je brojnih nagrada i priznanja u svijetu boksa, ali i športa općenito. Međutim, ovaj športaš ima i tamnu stranu, jer je proveo neko vrijeme u zatvoru. Odležao je 87 dana zbog nasilja u obitelji, ali je i prije toga imao nekoliko prekršaja zbog koji je morao pred suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče stila borbe, Mayweather se odlično brani i u stanju je mijenjati taktiku tijekom meča, a tvrdi da je uvijek barem 5 koraka ispred protivika. Ne zalijeće se, a mnogi kažu da je previše oprezan. Kad je u teškoj situaciji zna podići laktove čime može ozlijediti protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.