Oštre kritike Hajdukove legende: ‘Naš Hajduk troši desetke milijuna eura godinama na neznanje i improvizaciju, oni nemaju pojma’

štimac
Foto: Snimka zaslona

Bivši nogometaš Hajduka i bivši hrvatski reprezentativac, Igor Štimac, u razgovoru za RTL komentirao je krizu koja potresa njegov bivši klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon samo četiri kola Hajduk za vodećima Rijekom, Lokomotivom te Dinamom zaostaje osam bodova, ispao je i iz europskih kupova, već na početku sezone Splićanima predstoji suočenje s tmurnom istinom, i ova sezona mogla bi proći bez trofeja na Poljudu. Porazno je to za klub tako slavne tradicije i klub koji ima veliki broj vjernih navijača. Nerijetki je, nažalost, broj onih koji se boje da bi se Hajduk mogao grčevito boriti za ostanak u ligi.

Od prvog dana Štimac je oštar kritičar ovakvog načina upravljanja Hajdukom.

”Nije važna utakmica s Goricom, sve što se događa na terenu zadnjih tjedana, mjeseci, posljedica je neznanja upravljanja jednim sportskim društvom kao što je Hajduk. I drago mi je da su ovi momci koji su upirali prstom u sve bivše uprave optužujući ih za lopovluk i tko zna što, sjeli na naša mjesta i vidjeli koliko je fino tu sjediti i koliko ne znaju”, rekao je Štimac te je konstatirao kako samo ostavka trenera nije bitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto?

”Struka je dokazala lani da zna i može, ali nije je pratilo upravljanje klubom, nije im se izašlo u susret. Prodavani su igrači uoči derbija, predsjednik je tjeran uoči važne utakmice, ove sezone opet prodani važni igrači prije europskih utakmica. Sve to govori da klub vode i biraju ljude koji ga vode oni koji nemaju pijma što Hajduk treba biti i na što sličiti…”

Štimac oštro kritizira način upravljanja klubom, odnosno ”Naš Hajduk”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Govorim o Našem Hajduku, oni odlučuju, upravljaju i troše desetke milijuna eura godinama na neznanje i improvizaciju i nemaju plan i viziju kako napraviti ono što žele od kluba…”

O skandiranju Torcide ”skinite dresove, dobit ćete batine” tijekom utakmice Hajduk – Gorica 0:2?

”Nisam za prijetnje, teror i prisile, ali ako treba upirati prstom, onda su prvi oni koji su na skupštini držali predavanje i brojkama pravdali svoj nerad i neznanje. Njih treba objesiti za onu stvar na Rivu pa da ih svatko može pljucnuti onako u prolazu. Da vide što su zaslužili za sedam godina upravljanja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Vatreni prokomentirao je ideju samih skupštinara da se otvori i Hajdukov pub.

”Neka stadion pretvore u diskoteku i toče pivo, možda bi u tome bili uspješni.. Nije ovo pravi put vođenja kluba jer sedam godina puno je vremena da se dokaže da nešto nije pravi put. Hajduk je ne tako davno egzistirao u teškim uvjetima, s blokiranim računom, u neimaštini, ali uvijek je osvajao trofeje ili se barem do kraja borio za trofej, imao je snage izdići se iz nevolja.”

Legendarni bivši igrač hrvatske nogometne reprezentacije tvrdi kako posljednje godine potvrđuju da ovi koji vode klub  s 20-25 milijuna eura ne znaju raspolagati. ”Kažu da 21 posto ide na proračun momčadi, a na što ide ostatak? Na njihove plaće, neznanje i improvizaciju. I provizije menadžera igrača koji su otišli! Zar je slučajno da je svim menadžerima isplaćeno baš 200.000 eura, iznos koji se može dati bez odobrenja Grada?! Puno je tu netransparentnosti, nelogičnosti, kompromitacije… vrijeme je da gradske strukture preuzmu odgovornost jer oni su dopustili da se ovako radi. Vrijeme je za pravu reviziju, da se vidi kamo je išao novac, kojim putem i zašto”, zaključio je Igor Štimac.

Nema sumnje, riječi Igora Štimca izazvat će dodatnu buru na ionako burnom Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.