Ovo su kršćanske nogometne zvijezde koje ne skrivaju svoju vjeru

Foto: fah, montaža narod.hr

Neke nogometne zvijezde ne srame se posvjedočiti svoju vjeru u razgovorima s medijima ili na društvenim mrežama. Mnogi od njih nastupaju i na trenutnom Europskom prvenstvu koje se odvija u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romelu Lukaku

Igrač Chelseja na posudbi u Romi ostao je Hrvatima u dragom sjećanju zbog brojnih promašaja protiv naše vrste na prošlom Svjetskom prvenstvu u Katru. Ni trenutni EURO nije mu donio više sreće, s obzirom na to da su mu poništena dva pogotka u prvoj utakmici. No njegova vjera ne ovisi o pogocima i slavi, što je pokazao i u nedavnoj objavi na svom Instagram profilu kojom je obilježio 15 godina karijere: “Bilo dobro ili loše, uvijek sam zahvalan Bogu na svemu što je učinio za moju obitelj.” Inače, Lukaku je više puta istaknuo važnost svoje katoličke vjere, potaknut i činjenicom da su ga mediji dovodili u vezu s islamom i vuduom. Redovito ga se može vidjeti kako moli prije ili poslije utakmica.

Ante Budimir

O važnosti katoličke vjere u životu Matea Kovačića domaća javnost već zna. No daleko od toga da je on jedini u našoj reprezentaciji koji Boga stavlja na prvo mjesto. Ante Budimir, hrvatska napadačka uzdanica i prvotimac Osasune, javno je posvjedočio o važnosti svete mise, otkrivši novinaru Robertu Knjazu kako ne propušta euharistiju ni na dan utakmice. “Probam se organizirati. Kad igramo doma manji je problem, imamo mnogo opcija; cijeli dan su mise od devet ujutro do devet navečer”, poručio je, dodavši: “Kad je gostovanje gledam gdje je najbliža crkva kraj hotela. Imamo slobodno uvijek od doručka do ručka.”

> Jeličić govoreći o Modriću spominjao BDP, hvalio Budimira kao katoličko hrvatsko stvorenje

Bukayo Saka

Mlada zvijezda Engleske nogometne reprezentacije kojoj u opisu na Instagram profilu piše #GodsChild (hrv. dijete Božje). Jednom je prilikom učenicima svoje bivše škole na temu ‘Idu li slava i kršćanska vjera zajedno’, napisao: “Odrastao sam u kršćanskoj obitelji koja snažno vjeruje u Boga, to je u meni uvijek pobuđivalo želju da bolje upoznam Boga i to sam i činio često čitajući svoju Bibliju i često pohađajući crkvu tijekom godina. Moja vjera je neprekidno u praksi kada se nalazim u različitim situacijama ili kada igram nogometne utakmice poput mojeg debija za Englesku.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mykhailo Mudryk

Jedan od najskupljih ukrajinskih nogometaša pravoslavni je kršćanin te je svoju ljubav prema Isusu odlučio iskazati čak i na svojem tijelu. Tako na vratu ima tetoviran natpis “Only Jesus” (hrv. samo Isus), a na utakmice redovito sa sobom nosi pravoslavne ikone. Poput već spomenutih nogometaša i Mudryk na Instagramu dijeli kršćanske poruke. Tako u opisu njegova profila stoji: “Budi oprezan: Ako voliš Isusa, riskiraš da postaneš sretan.” Također, prošle se godine internetom proširila fotografija štitnika koje je nosio na utakmici, a na kojima je prikazana engleska riječ can’t (ne mogu) kojoj prilazi Isus te uzima slovo t na sebe kao križ i odnosi ga na brijeg koji označava Kalvariju. Slova koja ostaju čine riječ can (mogu). Definitivno originalno.

Robert Lewandowski

Igrač Barcelone te legenda Bayerna i Poljske nogometne reprezentacije predani je katolik koji je čak sudjelovao u medijskoj kampanji “Ne stidim se Isusa“. Kampanju je 2012. organizirala jedna laička udruga mladih katolika i u sklopu koje se dijeli medaljon s križem. “Nosit ću ovaj medaljon jer sam katolik i ne stidim se Isusa i svoje vjere. Siguran sam da je Gospodin Bog sa mnom i da bdije nada mnom u svemu što radim”, poručio je tada slavni napadač. Prije dvije godine u jednom je poljskom podcastu također posvjedočio kako mu je vjera pomogla kad je izgubio oca, piše bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.