Ozračje na Poljudu poslije novog poraza: ”Hajduk je na svim razinama stabilan”, a trenutno je peti…

Foto: fah

Nakon novog poraza, četvrtog u posljednjih pet susreta. Hajduk je pao na peto mjesto te je čak šest bodova daleko od cilja zacrtanog na početku sezone i osvajanja drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Naime, nakon debakla, jednog od nekoliko ove sezone na Poljudu, protiv Gzire u prvom pretkolu Europske lige, predsjednik Uprave kluba, kojim zapravo vlada Nadzorni odbor, Marin Brbić, eksplicitno je obećao da će otići ukoliko Hajduk ne bude minimalno drugi. Kako je Hajduk daleko od drugog mjesta, a pritom igraju jako loše, ponovno se aktualiziralo pitanje Brbićevog odlaska, koji, dakako, ako se i dogodi neće ništa riješiti. Mnogi, pogotovo opozicija aktualnoj vrhušci Hajduka, tvrde da nije problem u treneru Igoru Tudoru, nije čak problem u samom Brbiću, problem je u onima koji Hajduk već godinama drže u prosječnosti, pritom iz godine u godinu obećavaju više od političara u predizbornoj kampanju, a ispunjavaju puno manje čak i od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna vrhuška kluba, personificirana u udruzi ”Naš Hajduk”, ima veliku podršku Slobodne Dalmacije, a da pritom nikakvih suvislih razloga spomenuta tiskovina nema za takvu podršku.

Naime, Slobodna Dalmacija poslije poraza u derbiju od Osijeka na Poljudu piše kako je ”Hajduk  na svim razinama stabilan”, a trenutno je peti. Zar je doista već godinama cilj Hajduka biti stabilan, što god to značilo s obzirom na ogroman bodovni zaostatak za Dinamom, ili je cilj boriti se za trofeje, naslove? Hajduk je klub nevjerojatne tradicije i stabilnost kakvu nudi aktualna vrhuška kluba, s obzirom na činjenicu da je Hajduk i prvi prvak slobodne Hrvatske, odavno nije dovoljna.

”Svi su i u klubu svjesni da igre i rezultati nisu na nivou, da sezona prve momčadi nipošto nije ispunila očekivanja. No, ukupno gledano pacijent Hajduk je na svim razinama stabilan. Kažu da je u dobrim rukama, te nema razloga za povlačenje nekih dramatičnih poteza”, piše Slobodna Dalmacija, koja zapravo godinama dobrim dijelom opravdava životarenje Hajduka u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Zašto je Hajduk ”pacijent” godinama i tko je odgovaran zbog činjenice da se još nije oporavio? Ako se ”pacijent” ne može oporaviti pod istim liječničkim konzilijem godinama zar nije vrijeme za promjenu konzilija? Svaki pacijent ima pravo i na drugo mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva stabilnost, kakvu promoviraju čelni ljudi Hajduka i njima bliski mediji te portali mogla bi Hajduku već iduće sezone donijeti napredak, umjesto petog čak četvrto mjesto.

”Drugo mjesto je praktično izgubljeno. Doduše, nije još i matematički, ali nije daleko. Na potezu će tada biti prvi čovjek kluba, a onda i Nadzorni odbor koji odlučuje. A za 19. srpnja, na dan derbija s Rijekom, sazvana je i skupština kluba na kojoj bi se moglo znati više”, piše Slobodna Dalmacija. I doista, tada će znati više, pa i to kako zadržati stabilnost, a u kontekstu činjenice da Hajduk drugo mjesto u HNL-u nije osvojio već osam godina.

Zašto su mnogi izgubili iz vida činjenicu koju su do prije nekoliko godina svi poput papiga ponavljali? Naime, bez jakog Hajduka nema ni jake Prve hrvatske nogometne lige. bez obzira na sve jači Osijek, odličnu Lokomotivu ili već godinama vrlo dobru Rijeku, koja je u tom razdoblju osvojila i prvi naslov prvaka države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.