Paraolimpijke Paović, Mužinić i Dretar Karić na međunarodnom turniru u Italiji

Foto; fah

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija osoba s invaliditetom nastupit će na Međunarodnom prvenstvu Italije koje se od 26. veljače do 5. ožujka održava u talijanskom Lignanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvenstvu će nastupiti 300-tinjak igrača u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Hrvatske boje u seniorskoj konkurenciji branit će deset predstavnika, po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji koje predvode osvajačica zlata na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru Sandra Paović, te vlasnice paraolimpijskog srebra Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, dok ćemo u juniorskoj konkurenciji imati dvije stolnotenisačice i dva stolnotenisača.

“Mislim da sam spremna za prvi međunarodni turnir nakon paraolimpijskih igara. Bila je duga stanka nakon Rija, ali se osjećam dobro. Moja kategorija je jaka, dolazi većina najboljih i očekujem dobre mečeve,” kazala je Paović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sportskim planovima za ovu sezonu Paović je naglasila kako će najveći izazov biti Europsko prvenstvo u Laškom na kraju sezone.

“U Laškom očekujem dobar nastup i naravno, medalju,” kazala je Sandra dodavši kako ove sezone ima još jedan prioritet.

“Važno je da moj suprug Daniel Lazov igra kvalitetno, jer smo jako mnogo truda uložili i on je moj prioritet od sada na dalje,” poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik reprezentacije Emil Gubica je naglasio kako u Lignano putuje veći broj naših natjecatelja jer će na istom turniru nastupiti i seniori i juniori.

“U reprezentaciju smo uključili i dio mlađih stolnotenisača koji će na ovom natjecanju steći međunarodna iskustva. Od seniora svakako očekujemo potvrdu odličnih rezultata iz 2016. godine i paraolimpijskih igara, te osvajanje nekoliko odličja. Svakako je ovo natjecanje i provjera forme i nastavak priprema za slijedeća velika natjecanja koja nas očekuju u svibnju na svjetskom ekipnom prvenstvu u Bratislavi i u rujnu na europskom prvenstvu u Laškom,” zaključio je izbornik Gubica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.