Hrvatski stolnotenisači osvojili šest medalja u Lignanu – tri zlata, dvije srebrne i jednu brončanu medalju

Foto: fah

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija osoba s invaliditetom osvojila je čak šest medalja u seniorskoj pojedinačnoj konkurenciji na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Italije u Lignanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski stolnotenisači osvojili su tri zlata, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

U kategoriji 6. stojećih stolnotenisačica paraolimpijska pobjednica Sandra Paović je u finalu pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjansku 3-0. Bila je to repriza njihova dvoboja iz skupine na POI u Rio de Janeiru gdje je Paović slavila 3-2. Ukrajinku je dobila i u finalu europskog prvenstva.

U kategoriji 3. sjedećih stolnotenisačica Anđela Mužinić je osvojila zlato pobijedivši u finalu kolegicu iz reprezentacije i suigračicu u ekipnom natjecanju Helenu Dretar Karič sa 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz zlatnih medalja u ženskoj konkurenciji zaključila je u kategoriji 10. Mirjana Lučić koja je na putu do zlata upisala pet pobjeda.

Svoj doprinos hrvatskoj žetvi medalja dali su i stolnotenisači. U kategoriji 6. Vjekoslav Gregorović osvojio je srebrnu medalju nakon što je u finalu izgubioi od Britanca Paula Karabadaka 1-3.

U kategoriji 4. Tomislav Špalj osvojio je brončano odličje izgubivši u polufinalu od Poljaka Rafala Lisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Lignanu od 1. do 5. ožujka nadmeće se 240 seniora, a turnir je najjače konkurencije faktora 40.

U petak su na rasporedu nadmetanja u ekipnoj konkurenciji u kojoj najviše očekujemo od naše ekipe Mužinić i Dretar Karić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.