Pašalić i Stanišić u Dublinu nastavljaju tradiciju: Jedan će osvojiti europski klupski trofej

Foto: HNS

Zahvaljujući Mariju Pašaliću i Josipu Stanišiću jedan će Hrvat sutra u Dublinu opet osvojiti europski klupski trofej, piše HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalićeva Atalanta i Stanišićev Bayer Leverkusen na Aviva stadionu od 21 sat igraju finale Europske lige i svojevrsni “hrvatski derbi” dvojice Vatrenih koji su ove sezone dali značajan obol uspjesima svojih momčadi.

Josip Stanišić imao je čudesnu sezonu s Bayer Leverkusenom. Kad je prošloga ljeta stigao u Leverkusen na temelju jednogodišnje posudbe iz Bayerna, vjerojatno nije ni sanjao da će mu se na kraju sezone ukazati prilika za osvajanje trostruke krune. Jedan trofej, onaj koji ima najveću vrijednost, već je u njegovim rukama. Prvi put u povijesti Bayer Leverkusen postao je prvak Njemačke, ostavivši Bavarce čak na trećem mjestu s ogromnih 18 bodova zaostatka, ali postao i prva momčad koja je prvenstvenu sezonu okončala bez ijednog poraza! Poslije finala Europske lige u Dublinu “apotekare” očekuje berlinska završnica njemačkog Kupa (28. svibnja) protiv drugoligaša Kaiserslauterna, a svi se pitaju može li momčad Xabija Alonsa nastaviti nizati rekordne brojke kad je u pitanju neporaženost. Ona, naime, traje već 51 utakmicu u nizu!

Mario Pašalić standardni je prvotimac Atalante u završnici sezone koju je momčad iz Bergama dočekala s izborenim plasmanom u Ligu prvaka i mjestom u finalu prestižnog europskog klupskog natjecanja. Na njegovu žalost, prva prilika za trofej ove sezone ostala je neiskorištena. Atalanta je poražena od Juventusa (0:1) u finalu talijanskog Kupa i nije dočekala prvi trofej od 1963. godine kad je osvojila Kup pobjedom u finalu protiv Torina (3:1). Mariju za sad još uvijek kao jedini trofej u karijeri ostaje talijanski Superkup s Milanom u sezoni 2016./17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz perspektive nogometnih sladokusaca, sutrašnja finalna utakmica Europske lige trebala bi ponuditi zanimljiv dvoboj napadački orijentiranih momčadi koje u završnicu redovito dolaze s velikim brojem igrača. Pogotovo se to ove sezone odnosi na Bayer Leverkusen koji je promarširao Bundesligom postigavši u 34 utakmice čak 89 golova.

Kad su dvojica hrvatskih protagonista u pitanju, Mario Pašalić ove je sezone za Atalantu u svim natjecanjima odigrao 47 utakmica i pritom postigao sedam golova i upisao isto toliko asistencija, a Josip Stanišić za Bayer Leverkusen u svim natjecanjima odigrao 36 utakmica i pritom postigao četiri gola i upisao šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.