Pašalić: Sve je u našim rukama – svi imamo isti cilj, plasirati se na Svjetsko prvenstvo

Foto: fah

Uoči dvoboja sa Finskom na riječkoj Rujevici u kvalifikacijama za SP 2018. hrvatski veznjak Mario Pašalić ističe da je sve u našim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi imamo isti cilj, plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Prvi smo na tablici i sve je u našim rukama, s dvije pobjede sigurni smo putnici za Rusiju. Imamo kvalitetu za to, premda smo se već dva puta opekli. Sada moramo biti pravi, pokazati ono što znamo i budemo li pravi mislim da neće biti problema”, izjavio je, kako u utorak prenosi internetski portal HNS-a, Mario Pašalić.

Hrvatski izbornik Ante Čačić ima dosta problema zbog velikog broja ozlijeđenih igrača. Već duže vrijeme ozlijeđeni su Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Mateo Kovačić. Listi ozlijeđenih pridružili su se i Borna Barišić te Nikola Kalinić, a stoper Dejan Lovren zbog bolova u leđima propustit će utakmicu s Finskom, a ovisno o oporavku mogao bi biti među putnicima za Kijev.

“Imamo dosta problema s ozljedama, no Hrvatska je uvijek imala puno kvalitetnih igrača. Tko god bude igrao, dostojno će zamijeniti one koji nedostaju”, rekao je Pašalić i dodao: “Meni je u moskovskom Spartaku odlično, igram u kontinuitetu, dobro smo krenuli u novu sezonu. Dobri su nam i rezultati u Ligi prvaka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi od nas očekuju pobjede i mislim da to možemo ostvariti. Prvo treba pobijediti Finsku, tu smo favoriti, a onda u Kijevu što bude. Nadam se da ćemo otići u Rusiju”, rekao je Antonio Milić, branič belgijskog Oostendea.

Milić je debitant među “vatrenima”: “Osjećaj je fenomenalan, veliko je zadovoljstvo biti među ovakvim igračima te nestrpljivo čekam početak treninga. Ujedno ću vidjeti i neke stare prijatelje iz klubova, jako sam sretan. Iskreno, nisam očekivao poziv s obzirom da smo prilično loše startali u prvenstvu. Nemam očekivanja oko mjesta u sastavu, na meni je raditi i trenirati, a sve ostalo bit će plus za mene”.

Hrvatska uoči posljednja dva kola drži vodeće mjesto u skupini sa 16 bodova koliko ima i drugoplasirani Island. Slijede Turska i Ukrajina sa po 14 bodova. Finska je peta sa sedam bodova i izgubila je sve izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo, baš kao i posljednjeplasirano Kosovo koje ima jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj Hrvatske i Finske u Rijeci na rasporedu je u petak s početkom u 20.45 sati. U isto vrijeme, u ponedjeljak, 9. listopada, predviđen je početak dvoboja Ukrajine i Hrvatske u Kijevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.