Perkovac uoči Nizozemske: Angažman igrača je izvanredan

rukometaša
Fah

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Gorana Perkovca večeras u Eindhovenu od 19.30 igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. protiv Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši nastupaju u kvalifikacijskoj skupini 5 i nakon dvije odigrane utakmice na prvom su mjestu s maksimalnim učinkom. Na otvaranju kvalifikacija u listopadu prošle godine svladali su Grčku (33:25) te potom bili uspješni i u gostima kod Belgije (30:27).

Večerašnji protivnici Nizozemci upisali su tešku domaću pobjedu protiv Belgije, a potom izgubili od Grčke u gostima. No, Nizozemska je u tim utakmicama bila bez svog najboljeg igrača, Luca Steinsa koji predvodi francuski Paris Saint-Germain, jednu od najboljih momčadi svijeta.

Iako nije imao puno vremena za upoznati igrače, hrvatski izbornik Goran Perkovac zadovoljan je viđenim na treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moram reći da sam jako zadovoljan, angažman je izvanredan, momci su motivirani, odrađuju sve ono što se od njih traži, i to s vrlo visokom koncentracijom, što nije bilo za očekivati nakon SP-a i utakmica u nedjelju, nekih koji su igrali, izjavio je izbornik Perkovac te izdvojio protivnikove slabosti.

– Slabosti su im na pozicijama 2 i 5 gdje imaju dva vrlo niska igrača. Naši pivoti su ogromni, tu mogu odraditi dobar posao i te ćemo pozicije napadati. Mijenjaju uvijek jednog igrača obrana-napad i probat ćemo ih staviti pod pritisak, igrati brzo. Mislim da bez obzira na to možemo odigrati dobar napad, čak i da imaju bolje obrambene igrače, oni nisu neka ekstra klasa u obrani, ali su dovoljno dobri da mogu napraviti probleme. Ako budemo igrali koncentrirano, kao što smo trenirali koncentrirano, mislim da će biti dobro, dodao je Perkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.