Petković o Livaji: Ne vjerujem da bi moja reakcija bila puno drugačija

Foto: fah

Odlaskom Marka Livaje iz reprezentacije, hrvatskom izborniku Zlatku Daliću preostale su samo tri napadačke opcije za završni turnir Lige nacija koji će se sljedećeg tjedna održati u Nizozemskoj, uz iskusnog Andreja Kramarića tu su još Bruno Petković i Petar Musa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađi, 25-godišnji Musa dosad je upisao tek dva nastupa za reprezentaciju i to u ožujku ove godine u kvalifikacijama za EURO, a oba je puta ulazio s klupe.

– Svaki igrač ovdje se nada igrati u prvih 11, ali o tome odlučuje izbornik. Na nama je da treniramo i radimo i poštujemo odluku izbornika, rekao je Musa koji ističe izvrsnu atmosferu u reprezentaciji.

– Atmosfera je super od prvog dana. Vidi se na treninzima. Tu smo da uživamo, igramo nogomet, radimo ono najbolje što znamo i pripremimo se za ono što nas čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli usmjerene prema Rotterdamu i Nizozemskoj

– Radi se o kvalitetnoj momčadi. S dobrim mladim igračima, iskusnom obranom i veznim redom. Imamo vremena pripremiti se.

Petković se složio s mlađim kolegom.

– Svi smo tu u interesu reprezentacije. Tu smo da napravimo povijesni rezultat. Zadovoljan sam s formom, posebno nakon dvije ozljede. Uspio sam skupiti minutažu i dovesti se u optimalno stanje da mogu pomoći reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo je li dogovorena njegova prodaja Trabzonsporu: – Nije ništa dogovoreno, sve u svoje vrijeme. Bjelica? Trenutačno sam u kontaktu sa Zlatkom Dalićem.

> Dalić otkrio nove detalje oko Livajinog odlaska: Hrvatska je iznad svih nas i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti

Petković ističe kako tek počinju s taktičkom analizom Nizozemaca.

– Znam otprilike tko će igrati, kroz analize ćemo ih bolje upoznati. Nizozemci igraju doma, igra se završnica. Mislim da nas očekuje drugačija Nizozemska, ali i Hrvatska spremna im odgovoriti. Ne bih izdvajao pojedince, riječ o jako dobroj momčadi, možda je njima četvrtfinale SP-a bio čak i neuspjeh. Očekivalo se više, ali naletjeli su na Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Je l’ mu nedostaje Livaja?

– Naravno da da. Marko i ja smo dobri već dulje vrijeme, naravno da jedan takav igrač nedostaje reprezentaciji. Sa svih strana se puno toga napričalo što se dogodilo, pokušajmo to ostaviti sve iza sebe za dobrobit Marka, nas, sjevera i juga, navijača i “nenavijača”, pokušajmo gledati prema naprijed. Ne vjerujem da bi moja reakcija bilo mnogo drukčija da kažem osobi koja se tako ponaša da napusti tribine. U nekim trenucima ti se nakupi i u nogometu, kao i u svim poslovima, ima nepravde i nekad ti se nakupi pa doneseš odluku koju misliš da je ispravna za tebe. To moramo podržati jer je Marko jedan od bitnih igrača reprezentacije i sigurno ga očekujemo u budućnosti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.