Petorica Osječana sudjelovala u izgradnji skate parka za Olimpijske igre u Tokiju

Foto: snimka zaslona

Upravo su se iz Tokija nedavno vratila petorica Osječana. Ondje su sudjelovali u osmišljavanju i izgradnji olimpijskog skate parka. Kruna je to njihova rada u organizaciji festivala ekstremnog sporta u Osijeku koji je izrastao u događaj svjetskih razmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve svoje stečeno znanje, iskustvo, ali i veliko srce ovi su momci proteklih dana ugradili u olimpijski skate park u Tokiju na čijem je osmišljavanju i izgradnji sudjelovalo 20-ak stručnjaka. Izgled parka mora ostati strogo čuvana tajna.

– Dobili smo priliku sudjelovati u izradi mogu reći najvažnijeg parka na svijetu trenutno, a to je olimpijski skate park i stvarno nam je čast i vrlo smo sretni i zadovoljni što smo uspjeli to napraviti na visokom nivou, ističe Igor Vukadinović-Poki, sudac u Freestyle BMX-u.

Ono što ih zbog toga posebno veseli jest ovogodišnje uvrštavanje BMX Freestylea i skatea u službene olimpijske discipline. Nekada gotovo ulična zabava tako je postala i svjetski priznat sport. Tim putem pošli su i Osječani. Danas je osječki skate-park među najboljima u Europi i svijetu, a Pannonian Challenge nadaleko poznato natjecanje. Jednako kao i Osječanin Poki kojemu je kao kruna svega stigao poziv za olimpijskoga suca u disciplini BMX Freestylea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mogu slobodno reći da sam jako ponosan i što kažete kruna karijere. Suditi Olimpijske igre je nešto što je za mene nevjerojatno bilo do prije par godina, ističe Igor.

A nakon što u kolovozu ugasne olimpijski plamen, gotovo istovremeno u Osijeku počinje festival ekstremnih sportova.

– To je nekako tako i ciljano da vozači odrade olimpijadu i da bi vrlo lako mogli dobiti olimpijskog pobjednika na Pannonianu da ga gledamo uživo, govori Zdenko Liška, predsjednik Udruge Pannonian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se i puno povoljnijim epidemiološkim mjerama kako bi u Pannonianu Challengeu mogla uživati i publika. Naravno tu su i sva prateća događanja koja ovaj festival čine posebnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.