Pita Taufatofua iz Tonga nastupa na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama: Ludi put koji je prošao šokirat će vas

Foto: fah

Pita Taufatofua bio je atrakcija iz Tonga s ljetnih Olimpijskih igara u Riju 2016., a sada je ponovno privukao pozornost svojim neobičnim stilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, opet je nosio zastavu svoje zemlje na otvaranju Olimpijskih igara, ovaj put zimskih. Jedino što je čudno da je na temperaturi, koja je bila u minusu, hodao u japankama i polugol.

Foto: fah

No, neće vas fascinirati samo ovim hrabrim potezom, nego i time kako je završio na Olimpijskim igrama.

Prije dvije godine Pita se natjecao u taekwondou, a za snijeg nije ni znao. Danas se natječe u skijaškom trčanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio je kao socijalni radnik, ali napustio je siguran posao zbog novog izazova i posvetio se odlasku na Zimske olimpijske igre. Najteže kod ovoga izazova bilo je preživjeti učenje skijanja, da bi se kvalificirao na Olimpijske igre zadnjeg dana olimpijskih kvalifikacija u utrci na Islandu krajem siječnja.

Prava avantura bilo je stići do Islanda, o čemu je izvještavao na svom Instagramu. Prvo se odlučio za utrku u Hrvatskoj. Prošao je čak pet zemalja u 24 sata, proveo 6 sati u taksiju i završio pred zatvorenim vratima zrakoplova. No, nije odustao, čuvši za utrku u blizini Arktičkog kruga – znao je da mu je to posljednja nada.

Uz nemoguće uvjete na kraju je ipak ostvario svoj cilj. Stigao je na Island i sada će nastupati na Zimskim olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.