Pjaca: U trenucima poraza ili ozljede pomagala mi je vjera

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Dinama Marko Pjaca otkrio je zašto je investirao u domaći brend koji proizvodi kožu biljnog podrijetla, što očekuje od povratka u Dinamo te kako najradije provodi vrijeme s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Pjaca je in­­vestirao u domaći brend koji promiče održivost. Zove se Sabant, osnovali su ga Tamara Vučetić An­drej Marić, a jedinstven je po tome što proiz­vodi kožu biljnog podrijetla – točnije od iskorištenog ječmenog slada za proizvodnju piva.

“Tamara i Andrej iz Sabanta iznenadili su me loptom. Stvarno lijep način za obilježiti povratak u moj Zagreb i Dinamo. Tehnicirati s prvom loptom od piva je nešto što nisam mislio da ću ikada raditi”, kazao je Pjaca.

“Ekipa iz Sabanta mi je prošle godine prišla sa svojom pričom i nakon što sam se malo raspitao što rade, odlučio sam uložiti u njihovu tvrtku. Veselim se vidjeti što će dalje smisliti”, istaknuo je Dinamovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Najljepše je doma’

Istaknuo je da je sretan što se vratio u Zagreb i Dinamo. “To je i bila želja s povratkom u Hrvatsku. Nemam nekih posebnih očekivanja. Samo želim igrati što je bolje moguće i pomoći Dinamu da ove godine ostvarimo što bolje rezultate”, rekao je.

Pjaca je dugo godina živio u inozemstvu, najviše u Italiji jer je igrao za Juventus, Fiorentinu, Genou, Torino i Empoli, Kazao je da mu je ipak najljepše doma te je otkrio koje su prednosi života u Hrvatskoj.

“Najveća prednost je blizina obitelji. Taj dio mi je najvažniji, a na sve drugo se čovjek navikne. Bilo je lijepih stvari gdje god sam živio, no vratiti se u Zagreb ipak je poseban osjećaj”, poručio je Vatreni. Prvi uzor u životu mu je bio otac. “…kasnije, kako sam sve više igrao i gledao nogomet, bilo ih još nekoliko. Ali Ronaldinho je svakako bio jedan od najdražih”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Meni je vjera pomagala u tim trenucima’

Otkrio je što ga motivira kad izgubi utakmicu ili kad se ozlijedi. “Želja da budemo bolji sljedeću utakmicu i generalno ljubav prema igri. Kod ozljeda je malo specifično, čovjek tu treba biti okej sam sa sobom i naći neki način za ići dalje. Meni je vjera pomagala u tim trenucima i vjerovao sam da se sve događa s nekim razlogom”, rekao je.

Kad nije na terenu, kaže da se uglavnom druži s obitelji, suprugom Marijom i dvogodišnjim sinom Lukom. “Igram se sa sinom i treniram. Zadnje dvoje zapravo dođe na isto, jer ga ne mogu odvojiti od lopte. Evo, ponekad uleti i tehniciranje s nekim pivskim loptama… Nakon toliko vremena provedenog vani, sada uživam samo u činjenici da možemo biti svi skupa. Kad bih morao birati, igranje sa sinom i naša obiteljska druženja bila bi definitivno top izbori”, rekao je za Gloriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.