Prema definiciji HZJZ-a Plenković je bio u bliskom kontaktu s Novakom Đokovićem?

Foto: fah

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković, koji je prošlog tjedna boravio u Zadru na svom regionalnom turniru Adria Tour, pozitivan je na koronavirus. Samo dan prije nego je nastao kaos hrvatski premijer Andrej Plenković je ustvrdio kako je regionalni turnir “velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu” i tamo se susreo s Đokovićem, s kojim je i ostvario kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Dvostruki kriteriji: Zašto fotograf koji nije imao kontakt s Dimitrovim mora u samoizolaciju, a Plenković koji je imao kontakt s Đokovićem ne mora?

Na komentare javnosti kako bi trebao u samoizolaciju rekao je kako zna da u SDP-u žele da predsjednik te stranke Davor Bernardić izbjegne predizborno sučeljavanje s njim te ga se zato žele riješiti samoizolacijom, “ali taj film neće gledati”.

Bliski kontakt prema HZJZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bliski kontakt se definira kao:

udaljenost od oko dva metra od oboljele osobe ili boravak u istom zatvorenom prostoru s oboljelim od COVID-19, ali dulje vrijeme, u trajanju dulje od 15 minuta (npr. učionica, soba za sastanke ili druga prostorija; kod zdravstvenih djelatnika, kućnih kontakata; kontakt u zrakoplovu ili drugom prijevoznom sredstvu), a bez osobne zaštite opreme (rukavica, pregača, maska, zaštita za oči)

ILI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

direktan kontakt s kontaminiranim/infektivnim izlučevinama oboljelog od COVID-19 (npr. oboljeli je kašljao na nas, dodirivanje korištenih maramica, rukovanje ili drugi izravan tjelesni kontakt s oboljelim), a bez korištenje osobne zastitne opreme. Za sada bliskim kontaktom se ne smatra kratka interakcija s oboljelim, npr. prolazak pored ili hodanje uz oboljelu osobu”, piše na stranicama HZJZ.

Fotograf mora, Plenković ne mora

Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ

Pa zašto je onda npr. fotograf Mario Ćužić u samoizolaciji jer je bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta,a nisu imali kontakt tijelima), a premijer Andrej Plenković, koji je bio u kontaktu s Đokovićem, što pokazuju i fotografije, ne mora u samoizolaciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.