Pletikosa: ‘Sad se vidi koliko je važna bila pobjeda Dinama u Splitu’

Foto: snimka zaslona

Iza nas je 32. kolo domaćeg prvenstva, a Dinamo je, usprkos porazu od drugoplasirane Rijeke, bliže naslovu prvaka, jer trećeplasirani Hajduk je remizirao, a do kraja je sve manje utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizirali su događanja u emisiji Stadion urednika i voditelja Vikija Ivanovića, s gostima Stipom Pletikosom i Mateom Beusanom.

Sad se vidi, nakon poraza od Rijeke, koliko je kapitalna bila pobjeda Dinama protiv Hajduka. Što se tiče utakmice s Rijekom, Dinamo je teško kritizirati jer je nastupio s tri debitanta u početnoj postavi, poslije se i Ćorić ozlijedio, ušao je mladi Đurasek, a mislim da su i on i Muhar i Gabrijel i Mihić odradili dobar posao. Muhar je malo lošije krenuo, ali poslije se rekuperirao i nije toliko griješio. Mislim da će sva četvorica u budućnosti dati dobar tonus igri Dinama, rekao je Pletikosa.

Dinamu najviše nedostaje trenerski potpis. Ne bih htio kritizirati Jurčevića, jer treba mu dati vrijeme da možemo bolje vidjeti njegovu nogometnu filozofiju. Kad se sjetimo da je Petev dobio otkaz dva dana prije početka sezone, da je Cvitanović dobio otkaz u zbilja komfornoj situaciji na ljestvici, onda govorimo o nedostatku nogometne ideje, igrači Dinama se svako malo susreću s različitim nogometnim filozofijama, komentirao je Pletikosa probleme Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Rijeci Pletikosa misli sve najbolje.

Rijeka ima nevjerojatan niz, od 3. ožujka u 10 kola ima osam pobjeda, remi protiv Hajduka te poraz od Rudeša. U zadnja tri kola imaju pobjede 1:0, igraju jedan puno pragmatičniji nogomet, no s jako izraženim intenzitetom obrane. U tome prednjači napadač Čolak, koji prednjači u pritisku na suparničku obranu, čim je on malo pao energetski u drugom dijelu to se osjetilo u igri Rijeke. Rijeka ima jako dobru filozofiju, što im je dao Kek. Imaju moć, snagu i karakter, jako su dobro odolijevali napadima Dinama i zbilja čestitam na ovoj pobjedi. Nakon 2829 dana, nakon 2010. godine, uspjeli su pobijediti u Maksimiru, zaključio je.

Kako je Bruno Marić sudio u derbiju Dinamo – Rijeka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalno pohvale, ali izvukli smo tri sporna detalja, rekao je Mateo Beusan.

U 18. minuti je suđeno zaleđe Žute, ali pomoćni sudac je pogriješio, nije bilo zaleđa.

U 31. minuti Soudani je za cijelo tijelo bio u zaleđu, a nije dosuđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti Marić je morao dodijeliti karton Soudaniju zbog protestiranja. To bi mu bio treći žuti, zbog čega bi propustio teško gostovanje DInama u Koprivnici.

U videu pogledajte i analizu utakmice Slaven Belupo – Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.