Pljavština Dončića: Nagovorio protivnika da promaši slobodno bacanje kako bi Hrvatsku skinuli s prvog mjesta

Foto: snimka zaslona

Nevjerojatna drama viđena je na kraju košarkaške utakmice Slovenije i Novog Zelanda, koju su Slovenci dobili rezultatom 104:78. To im je dovoljno za polufinale, ali ipak ne i za prvo mjesto u skupini, za koje su morali slaviti s 28 poena razlike. No, bili su blizu, a sve je obilježio nesportski potez Luke Dončića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije tri slobodna bacanja za Dončića, 19 sekundi prije kraja, od kojih je pogodio dva, Slovenija je imala prednost od 27 poena. Brzo su Novozelanđani izveli to, a Luka Dončić je napravio prekršaj na Shei Iliju. Ilija je pogodio prvo bacanje, nakon čega vidimo komunikaciju njega i Dončića, tijekom koje mu je najbolji slovenski košarkaš čak pokazao svoj dres.

Košarkaš Novog Zelanda je promašio, a šut je bio takav da je teško ne pomisliti da je to napravio namjerno. Tako su Slovenci dobili napad za prvo mjesto, u kojem su igrali praktički protiv Novog Zelanda bez obrane, ali su prvo Hrovat, a onda Dončić promašili otvorene trice.

Na kraju je rvatska ipak ostala prva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.