Po prvi put u klupskoj povijesti Cedevita prvak Hrvatske

Košarkaši Cedevite po prvi su put u klupskoj povijesti osvojili naslov prvaka Hrvatske, oni su u finalu sa 3-0 u pobjedama bili uspješniji od branitelja naslova Cibone, u trećem susretu igranom u Domu sportova bilo je 87-76 (28-24, 18-14, 20-17, 21-21) za Cedevitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Cibona sredinom travnja u finalu ABA lige u Beogradu svladala Cedevitu, Cedevita je uzvratila s pet pobjeda zaredom u dvobojima dvije najbolje hrvatske momčadi (dvije u Ligi za prvaka i tri u finalu doigravanja).

Goran Suton sa 23 i Luka Babić sa 18 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Dario Šarić i Jerel Blassingame ubacili po 18 poena za Cibonu.

Ciboni je pripao samo uvod u utakmicu kada je tricama Blassingamea i Siriščevića, te košem Rozića nakon samo minute i pol povela sa 8-0, da bi u 4. minuti stigla i do prednosti od 10 razlike (14-4). No, Cedevita je taj zaostatak izbrisala za samo tri minute i u sedmoj minuti je već vodila sa 19-18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom druge četvrtine domaći je sastav uspio prvi put povesti s dvoznamenkastom razlikom (37-27), da bi se na odmor otišlo s osam razlike (46-38).

U nastavak je bolje krenula Cedevita, povela sa 13 razlike (51-38), te više nije dopustila Ciboni smanjiti na manje od 10 razlike.

Tijekom četvrte četvrtine razlika je narasla na 22 (86-64), da bi Cibona u samoj završnici smanjila na konačnih 87-76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je obilježila velika nervoza u oba sastava, a zbog nesportskog ponašanja suci su isključili čak trojicu igrača. U 15. minuti nakon grubog prekršaja kapetana Cibone Marina Rozića na centru Cedevite Miri Bilanu, Bilan je burno reagirao, a suci su oba igrača poslali u svlačionicu, dok je u 27. minuti Jusuf Nurkić udario nogom Filipa Krušlina i zbog tog poteza izbačen iz utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.