Pobjeda u Francuskoj: Vaterpolisti splitskog Jadrana napravili veliki korak prema Ligi prvaka

Foto: fah

Vaterpolisti splitskog Jadrana napravili su veliki korak ka prolasku u posljednji krug kvalifikacija za nastup u Ligi prvaka, oni su u susretu 2. kola drugog kruga u skupini u francuskom Aix-les-Bainsu svladali domaćina Pays d’Aix Natation sa 12-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 7-17 poraza u 1. kolu od mađarskog Ferencvarosa Jadranu je bila potrebna pobjeda protiv domaćina kako bi ostao u igri za jedno od prva dva mjesta koja vode dalje.

Uoči posljednjeg kola Ferencvaros je vodeći u skupini sa šest bodova, Jadran i Pays d’Aix Natation imaju po tri boda, dok je nizozemski Alphen posljednji bez bodova. U nedjelju će igrati Jadran – Alphen i Pays d’Aix Natation – Ferencvaros.

Jug CO i Mladost su se izravno plasirali u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorje EB je već nakon dva kola turnira kojemu je domaćin u Rijeci izborilo plasman dalje u Eurokupu. Riječani su u petak svladali njemački Duisburg sa 9-5, a u subotu i beogradski Partizan sa 13-6 pa će u nedjelju protiv OSC-a iz Budimpešte igrati za prvo mjesto, no oba ta sastava već su izborila prolazak dalje. Mornar BS je pak na turniru u Savoni u subotu izgubio od Marseillea sa 8-10. Zahvaljujući 6-5 pobjedi protiv domaćina Savone u petak Splićani još uvijek imaju priliku izboriti prolazak dalje jer u nedjelju igraju protiv najslabije momčadi na turniru Neukoellna. Uoči posljednjeg kola vodi Marseille sa šest bodova, Mornar BS i Savona imaju po tri, a Neukoelln je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.