Počinje lov u BiH na klubove čiji su navijači podržali nepravedno osuđenu hrvatsku šestorku u Haagu

Foto: Facebook

U susjednoj Bosni i Hercegovini počeo je lov na klubove čiji su navijači odali počast nepravedno osuđenoj hrvatskoj šestorci u Haagu, a posebno su na meti oni koji su odali počast generalu Praljku, koji je u haškoj sudnici izvršio protestno samoubojstvo ispijanjem otrova, prije toga je poručio sucima kako nije ratni zločinac te je odbacio sramotnu hašku presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjački mediji inzistiraju na odgovornosti klubova čiji navijači ”podržavaju ratne zločince”. Tako Oslobođenje postavlja pitanje Amiru Zahiroviću, inače predsjedniku RSBiH, što će biti sa Zrinjskim čiji navijači su održali minutu šutnje i pjevali pjesmu “Zovi, samo zovi” u čast Slobodanu Praljku. Zahirović je rekao kako će provjeriti informaciju, ali će i tražiti ”izvještaj od komesara lige”. ”Nisam ja izmislio Haški sud, niti sam izmislio presudu, niti sam osudio bilo koga, nego je to napravio sud u Haagu”, rekao je predsjednik RSBiH.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

Podsjetimo, počast generalu Praljku, nepravedno osuđenoj hrvatskoj šestorci u Haagu, dali su navijači svih hrvatskih klubova s područja BiH, kako nogometni navijači, tako i navijači u ostalim sportovima. Prednjačili su navijači Zrinjskog i Širokog Brijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najortodoksnijih portala u BiH, koji s posebni povećalom secira navijače hrvatskih klubova unutar BiH, svakako je portal faktor.ba.

”Dobru nogometnu predstavu ponovo su upropastili navijači domaćeg kluba. Škripari očito ne mogu bez politike pa su i ovaj put, baš kao i na utakmici Kupa BiH u četvrtak, nastavili veličati ratne zločince skandiranjem “general Praljak”, piše spomenuti portal. Naravno, nije u tome, nažalost, usamljen, bošnjački mediji traže kazne, neki bi to nazvali odmazdom, kako bi se ušutkali Hrvati u susjednoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.