Pogledajte gdje su igrači Reala s Modrićem završili nakon osvajanja trofeja Lige prvaka

epa11386021 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti (L) chats with midfielder Luka Modric (R) upon their arrival to La Almudena Cathedral, in Madrid, Spain, 02 June 2024. Real Madrid won the UEFA Champions League 2024 final soccer match against Borussia Dortmund on 01 June 2024. EPA/Chema Moya / POOL

Madridski nadbiskup primio je neobične goste 2. lipnja kada je Real Madrid došao u španjolsku prijestolnicu proslaviti naslov Lige prvaka. Igrači su stigli u katedralu Almudena kako bi ponudili svoj trofej prvenstva Mariji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marija blagoslivlja ovaj kup i čini ga blagoslovom za vas, vaše obitelji, za građane Madrida i za sve one koji cijene dobar sport koji pomaže da svijet postane bolje mjesto”, rekao je kardinal José Cobo iz Madrida.

 

Kardinal je naglasio kako Katolička crkva u Madridu “želi od srca čestitati na ovom peharu i na tome što on znači za vas i za naš grad”.

“Sport nas, naime, uči vrijednosti bratstva. Jer na terenu nije važno porijeklo, jezik ili kultura čovjeka. Bitna je predanost i zajednički cilj”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako vas crkva “s velikom ljubavlju stavlja pod plašt … Djevice od Almudene, zaštitnice Madrida, koju nosite u svojim srcima. Ona se brine i, kao dobra majka, zagovara svoju djecu, vjernike i nevjernike. Odavde ona uvijek blagoslivlja i prima molitve i nade svih onih koji u nju gledaju i onih koji duboko tragaju za dubokim smislom života.”

Dok su igrači i treneri predstavljali svoje pehare pred slavnim Gospinim kipom, kardinal je istaknuo da su taj “veliki cilj” postigli “disciplinom i predanošću”, što je nazvao “ključnom porukom nade, posebno za mlade .”

Na kraju kardinal Cobo je zamolio cijelu momčad da nastavi igrati “dobar nogomet za sve” pod Marijinom zaštitom.

Katedrala Almudena se nalazi u Madridu i jedna je od najneobičnijih na svijetu. Sasvim sigurno kad ju vidite, ne biste pomislili da je u pitanju katedrala. Crkva je novijeg datuma, pa je njezina izgradnja počela tek krajem 19. stoljeća, 1879. godine. Katedralu je posvetio papa Ivan Pavao II, i to tek 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.