Polako odbrojavanje za najveći sportski spektakl: Maskote OI i POI 2020. nazvane Miraitowa i Someity

Foto: Twitter

Miraitowa i Someity imena su maskota sljedećih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje će biti održane u Tokiju 2020. godine, a izabrali su ih učenici osnovnih škola u Japanu, objavili su u nedjelju organizatori Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o likovima futurističnog izgleda, izrazito velikih očiju, čija je osnovna boja bijela. Maskota OI 2020. je Miraitowa i po sebi ima elemente plave boje, dok je maskota POI 2020. Someity prošarana ružičastim elementima.

U glasačkom procesu za izbor maskota sudjelovali su učenici iz 16.769 osnovnih škola, u kojima je bilo ukupno 200.000 razreda. Svaki je razred imao jedan glas. Miraitowa i Someity su dobili 109.041 glas.

U opisu olimpijske maskote stoji da Miraitowa “utjelovljuje tradiciju i inovaciju” jer ima “staromodni šarm koji se odnosi na tradiciju, ali donosi i duh visoke tehnologije”. Također je istaknuto kako “ima istančan osjećaj za pravednost i iznimnih je atletskih sposobnosti”. Miraitowa ima posebnu moć da se trenutačno može preseliti bilo gdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paraolimpijska maskota Someity odlikuje se “profinjenom unutarnjom snagom, ima meko srce i izraženu ljubav prema prirodi. Može razgovarati s kamenjem i vjetrom, a ima i sposobnost pomicanja predmeta samo pogledom. Obično je vrlo smirena, ali može postati iznimno snažna kad je to potrebno.”

U duhu dobro poznatih likova iz mnoštva japanskih crtanih filmova, koji su se paralelno razvili u vrlo profitabilne društvene igre, i ove maskote imaju nadnaravne moći, a od njih se također očekuje da organizatorima donesu pozamašnu zaradu u raznoraznim oblicima: kao plišane igračke, plastične lutke i pojavljivanjem na mnogobrojnim proizvodima koji će biti u prodaji kao suveniri.

Miraitowu i Someity osmislio je 43-godišnji japanski dizajner Ryo Taniguchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.