Policija nakon napada u Uzdolju objavila,: Napadači su članovi navijačke skupine iz Splita, tražimo još desetak ljudi

Foto: PU Šibensko-kninska

U sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske, Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave, dao je izjavu na okolnosti provedenog kriminalističkog istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe.

Osumnjičeni su zajedno s još desetak, za sada, nepoznatih počinitelja, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, a temeljem prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta oštećene, nakon čega je jedan od, za sada neidentificiranih počinitelja, izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22,15 sati dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli osumnjičeni, zajedno s još desetak neidentificiranih osoba, te maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima, izvijestila je policija

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.