Poljski biciklist Michal Kwiatkowski pobjednik je 37. izdanja najveće jednodnevne utrke u Španjolskoj, ‘Clasice San Sebastian’, Kristijan Đurasek 34.

Foto: fah

Poljski biciklist Michal Kwiatkowski (Sky) pobjednik je 37. izdanja najveće jednodnevne utrke u Španjolskoj, “Clasice San Sebastian”, koja se boduje za “WorldTour”, vožene u dužini od 231 kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kwiatkowski je iskoristio idealnu poziciju na ulasku u posljednji kilometar, jer je u vodećoj skupini od pet vozača imao momčadskog kolegu Mikela Landu koji mu je odlično pripremio sprintersku završnicu.

Sjajni 27-godišnji Poljak nije propustio priliku za još jednu pobjedu na nekoj od jednodnevnih “World Tour” utrka ove godine, već treću ove godine. U završnom sprintu uvjerljivo je bio brži od drugog Francuza Tonyja Gallopina (Lotto-Soudal), pobjednika u San Sebastianu prije četiri godine, te trećeg Nizozemca baukea Molleme (Trek), prošlogodišnjeg pobjednika ove utrke. Četvrti je završio pobjednik ovogodišnjeg “Gira d’Italia”, Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb), a Landa je na kraju bio peti.

Kwiatkowski je ranije ove godine već slavio na utrci “Strade Bianche” te na jednoj od pet najvećih svjetskih jednodnevnih utrka Milano – San Remu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utrci u Španjolskoj sudjelovao je i hrvatski vozač Kristijan Đurasek (UAE Emirates), on je bio u skupini od 10-ak vozača koja se nalazila na čelu utrke sve do otprilike 25 kilometara prije cilja kada ih je uhvatila glavna skupina. Na kraju je Đurasek ciljem prošao kao 34. sa 2:12 minuta zaostatka za Kwiatkowskim.

REZULTATI:
1. Michal Kwiatkowski (Polj/Sky) 5:52:53
2. Tony Gallopin (Fra/Lotto-Soudal) isto vrijeme
3. Bauke Mollema (Niz/Trek) isto vrijeme
4. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) isto vrijeme
5. Mikel Landa (Špa/Sky) +2
6. Alberto Bettiol (Ita/Cannondale) +28
7. Anthony Roux (Fra/FDJ) +38
8. Greg Van Avermaet (Bel/BMC) +38
9. Tiesj Benoot (Bel/Lotto-Soudal) +38
10. Nicolas Roche (Irs/BMC) +38
34. KRISTIJAN ĐURASEK (HRV/UAE Emirates) +2:12

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.