Polufinale kao san snova: Njemačka razotkrila sve slabosti ove hrvatske rukometne reprezentacije!

Foto: fah

Nakon poraza od Njemačke u grupnoj fazi hrvatska rukometna reprezentacija igrat će 22. siječnja u Monpellieru protiv Egipta u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je, nažalost, razotkrila sve slabosti hrvatske reprezentacije, smjena generacija, brojne ozljede uoči turnira, očito su uzele danak,  ništa neočekivano, većina se toga pribojavala, pokazalo se ne baš bez osnove. Egipat, je podsjetimo, reprezentacija koja je uspjela svladati Katar, ali je zato glatko poražena od Danske te Švedske, može se reći kako je u osmini finala moglo biti puno gore i kako je naša reprezentacija mogla naletjeti i na kvalitetniju momčad, što, naravno, ne znači da bi se Egipat smjelo podcijeniti. Ova generacija hrvatskog rukometa nema pravo podcijeniti nikoga.  Nije to još uvijek kvaliteta koja bi trpjela tako nešto, koja bi oprostila kalkulacije na terenu.

Spomenimo kako je Egipat završio treći u skupini D, pobijedili su Bahrein i Argentinu. Najbolji strijelac na natjecanju je Eslam Eissa s 26 golova iz 39 udaraca na gol te vrlo često igraju obranu 3-3, s kojom se Hrvatska u prošlosti znala dosta mučiti, uz sjajno desno krilo i kontre to je ujedno i gotovo sve što bi, barem prema do sada viđenome, moglo predstavljati veću opasnost izabranicima Željka Babića. Kad smo kod Babića recimo da je zapravo izbornik smogao snage i nakon poraza od Nijemaca rekao jednu veliku istinu: “ovo je naš trenutni maksimum.”

Sad je samo pitanje je li Njemačka doista tako jaka, u rangu jedne Francuske, ili je Hrvatska puno slabija nego što se mislilo? Nije isto dati maksimum protiv Francuske i izgubiti ili dati isto toliko protiv slabije momčadi i opet uvjerljivo izgubiti. Susret s Egiptom će i to pokazati, iako Egipat ni blizu nije na razini jedne Njemačke. Nijemci su prošle 2016. osvojili čak dvije medalje, zlato na Europskom prvenstvu te broncu na Olimpijskim igrama u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto. Snimka zaslona

Ne zaboravimo spomenuti na kraju jednu zanimljivost koja ima relevantnost kao zanimljivost i ništa više. Naime, Hrvatska je uvijek preko Egipta dolazila do medalje na velikim natjecanjima, danas u Francuskoj polufinale bilo bi vrhunski rezultat, san svih snova. Hrvatska je do sada igrala u tri navrata na velikim natjecanjima protiv Egipta i, naravno, uvijek pobjeđivala, uglavnom su to bile uvjerljive pobjede, nakon kojih su došla odličja. Neka se tradicija nastavi…

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.