Ponosna majka izbornika Zlatka Dalića iz Livna: ‘Brine se puno za nas, i rodi se čovjek tako, tako je odgojen’

Foto: Snimka zaslona

S obzirom kako je u tijeku Svjetsko nogometno prvenstvo na kojem Vatreni igraju sjajno u Hrvatskoj ne postoji gotovo ništa važnije od nogometa, barem ne trenutno. Uz reprezentativce pravi je hit izbornik Zlatko Dalić, koji je s Vatrenima preko Danske izborio četvrtfinale SP-a, što je uspjelo do sada samo Miroslavu Ćiri Blaževiću 1998. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije u Sočiju 7. srpnja od 20 sati. Malo tko u domovini sumnja u drugo hrvatsko polufinale SP-a u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Dalić, uz sportske rezultate, osvojio je Hrvate i iskrenošću, spontanim reakcijama, skromnošću te poniznošću.  Upravo je poniznost riječ koju Dalić najviše i najčešće rabi.  Tako se i ekipa NOVE TV uputila prema rodnoj kući hrvatskog izbornika u Livnu, gdje živi njegova 85-godišnja majka Kata, koja emotivno proživljava sve utakmice hrvatske reprezentacije i svog sina.

Kako mama hrvatskog izbornika prati sve utakmice, posve je normalno da je gledala i osminu finala Hrvatska – Danska. Hrvatska je prošla nakon drame i raspucavanja jedanaesteraca, junak pobjede bio je Danijel Subašić.

“Jesam, jesam, pratila sam, ali više sam hodala. Ja obično prvo poluvrijeme hodam i izlazim vani, drugo se nekako smirim. Ali kad je igrao, nisam nikad voljela gledati. Bojala sam se da ga netko ne udari, pa kako bih se ja onda osjećala”, kazala je ponosna majka našeg izbornika, koji je reprezentaciju preuzeo u jesen prošle godine i uspio je odvesti na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako  izbornik potječe iz jedne skromne obitelji, a u Livnu je i odradio svoje prve nogometne korake.  U srednjoj školi se preselio u Split, a igrao je i za Hajduk, no, vezan je itekako za Varaždin.

Kakav je kao dječak bio Zlatko Dalić?

“Bilo mi ga je žao jer fin je bio, fino dijete. Najviše mi bilo žao što je kod kuće fino jeo i poslušan je bio, a mlad bio – dijete nejako. Bilo je to strašno, ali džaba je”, kazala je mama Kata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju suprugu Davorku Zlatko Dalić je upoznao u Splitu gdje je završio i srednju elektrotehničku školu. S Davorkom ima dva sina.

Na pitanje čuje li se sa Zlatkom mama Kata odgovara:

“Stalno zove, pita kako sam, puno zove, ja sam strašno zadovoljna. Puno se brine, više nego o poslu, brine se puno za nas, tako je nekako odgojen i rodi se čovjek tako.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dalić je dio mladosti proveo kao ministrant, a danas ne krije da je veliki vjernik, uz kojeg je uvijek krunica. Ne samo Dalić nego i većina ostalih hrvatskih reprezentativaca u čestoj komunikaciji s javnošću na uspjesima zahvaljuju Bogu, što, nažalost, nekima u Hrvatskoj smeta, no, zato ogromnu većinu oduševljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.