Poruka Gorana Ivaniševića Marinu Čiliću uoči finala Wimbledona: ‘Udaraj, gazi Federera dok je na podu, čitavo vrijeme meča’

Wikipedia
Foto: Wikipedia

Za engleske medije pobjedu Marina Čilića u polufinalu Wimbledona i predstojeće finale komentirao je za engleske medije i prvi te za sada jedini hrvatski pobjednik najjprestižnijeg teniskog turnira na svijetu, Goran Ivanišević. Goran je u svom stilu ponudio savjet Marinu, koji je, podsjetimo, pobjedom protiv Sama Querreyja izborio finale Wimbledona u nedjelju, a tamo ga čeka najveći – Roger Federer. Švicarac je u polufinalu ”razbio” impresivnom igrom Tomaša Berdycha, bilo je 3:0 u setovima za Rogera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je, podsjetimo, s Federerom igrao sedam puta te samo jednom pobijedio, Bilo je to prije tri godine u polufinalu US Opena, tada je Čilić slavio s glatkih 3:0 u setovima. Te 2014. Čilić je i osvojio US Open, svoj prvi i za sada jedini Grand Slam turnir. Pamtimo i prošlu godinu, četvrtfinale Wimbledona, kada je Čilić propustio 2:0 u setovima protiv Švicarca. Čilić je imao čak i meč lopte, međutim, Federer se nije dao i na kraju se probio do polufinala. Mačka je to s devet života, neki će reći.

“Ja sam Marin tad još trenirao i nekako je uspio izgubiti taj meč. Ubijao je Federera i imao tri meč lopte, a Roger je izgledao spor, jer je Marin igrao izuzetno brzo. Bio je to težak meč. Marin ga je više izgubio nego što ga je Roger dobio, jer nije uspio iskoristiti druge servise na meč lopte”, rekao je Goran, koji se prisjetio 2016. i četvrtfinala Wimbledona, koje je, kako smo spomenuli, Marin izgubio od Federera.

Koji je savjet Marinu dao Goran preko engleskih medija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pouka tog meča je da Federera kad je na podu moraš nagaziti, udarati, dodatno ga ozlijediti. On je poput nekog iz filma. Moraš ga ubiti i onda kad svejedno ustane moraš ga ponovo ubiti i tako 77 puta za vrijeme meča…”, kazao je Ivanišević i zaključio poentiravši na kraju:

“Uvijek sam govorio da je on jedan od favorita na Grand Slam turnirima i da ih može osvajati. Stavio sam ga uoči turnira odmah iza Federera i Nadala. Nitko mi nije vjerovao…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.